Atenţie, turişti! Din iunie se lasă barierele în Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luni, Direcţia Servicii Publice din Primăria Constanţa va elibera legitimaţiile de acces la bariere pentru autoturismele achiziţionate în leasing. Constănţenii cu maşini înmatriculate în Bulgaria plătesc taxa.

Legitimaţiile gratuite sunt eliberate numai pentru utilizatorii cu domiciliul sau sediul în municipiul Constanţa. Pentru acestea, solicitanţii trebuie să completeze o cerere tip, care trebuie însoţită de certificat de înregistrare la Registrul Comerţului, certificat înmatriculare vehicul şi contractul de leasing pentru persoanele juridice şi de actul de identitate al proprietarului maşinii, certificatul de înmatriculare şi certificatul de leasing pentru persoanele fizice.

Legitimaţii de acces la bariere vor fi eliberate gratuit, în baza documentaţiei ce trebuie depusă la Centrul de Informare Cetăţeni din City Park Mall, etajul 2, biroul nr. 1. Programul de lucru cu publicul este luni, între orele 8.30 şi 18.30, iar de marţi până vineri, de la ora 8.30 la ora 16.30.

Aceleaşi tarife

Tarifele la taxa de acces în staţiunea Mamaia nu au mai fost modificată în ultimii trei ani. Anul trecut, taxa de acces în staţiunea Mamaia s-a perceput începând cu data de 1 iunie. Astfel, o intrare în Mamaia a costat 3 lei, abonamentul de 24 de ore a costat 4 lei, iar cel pentru şapte zile - 25 de lei. Pentru abonamentul valabil pentru întregul sezon estival s-a achitat 250 de lei. Aceste tarife au rămas neschimbate în ultimii trei ani.

În anul 2007, Primăria Constanţa a încasat de pe urma barierelor peste 1,5 milioane de lei, iar în 2008 câştigurile s-au mărit ajungând la 1,7 milioane de lei.

În 2009, încasările oficiale zilnice au fost cuprinse între 15.000 şi 17.000 de lei. În sezonul estival 2010, municipalitatea a încasat 1,4 milioane de lei de pe urma taxei de acces în Mamaia.

Maşinile de Bulgaria plătesc taxa

O mare nemulţumire a celor câteva mii de constănţeni care au maşini înmatriculate în Bulgaria este că nu beneficiază de gratuitate la accesul în staţiune. „Vina nu este a mea că avem taxă auto de două ori mai mare decât valoarea maşinii şi astfel sunt nevoit să caut să o înmatriculez în altă parte. Dar dacă tot plătesc rovigneta şi sunt cetăţean al acestui oraş, cred că ar trebui să am acest drept“, spune Gabriel Albu din Constanţa.

Răspunsul autorităţilor vine prompt: „Cei care au maşini înmatriculate în Bulgaria plătesc acolo taxele şi impozitele pentru vehicul, nu în ţară, deci la noi trebuie să plătească accesul în staţiune“, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa Liviu Tramudana.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite