Astăzi va fi desemnat cel mai bun salvamar de pe litoral GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80 de salvamari din toate staţiunile de pe litoral, băieţi şi fete, au luat startul la Cupa Salvamarilor „Bogdan Ciubotariu", competiţie care se desfăşoară astăzi în staţiunea Mamaia. Rezultatele vor fi anunţate la sfârşitul zilei.

S-au adunat la prima oră 83 de salvamari - 75 de băieţi şi 7 fete pe plaja din faţa Cazinoului din Mamaia, s-au încălzit şi pregătit pentru a lua startul în Cupa Salvamarilor.

Competiţia aflată la a cincea ediţie este dedicată lui Bogdan Ciubotariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa, în 2007, lovit de un fulger pe mare.

Click pe poze pentru galerie foto!

image
image
image

Prima probă - înot

Primii care s-au aliniat la start au fost înătătorii. Ei au alergat 50 de metri prin apă, până la geamanduri, apoi au înotat aproximativ 70 - 80 de metri, apoi au alergat alţi 50 de metri, până la sosire.

Primul care a trecut linia de sosire a fost Mihai Spălăţelu, salvamar de doar o lună. „Fac înot de performanţă, dar tot am avut emoţii pentru că am ajuns printre ultimii la geamandură, după primii 50 de metri alergare prin apă. Am recuperat la înot şi am trecut primul linia de sosire", a mărturisit Mihai la final.

În aplauzele celorlalţi colegi salvamari, prima fată care a ajuns la final, chiar şi înaintea băieţilor, a fost Antoanela Manac.

„Am doar 15 ani şi este primul an în care sunt salvamar. Sunt mândră de rezultat şi îmi doresc să fiu la înălţimea colegilor mei. Este un omagiu pe care îl aducem lui Bogdan Ciubotariu şi chiar dacă nu l-am cunoscut, am auzit că a fost unul dintre cei mai buni salvamari", a spus Antoanela.

Turiştii au aplaudat de pe mal

Proba cea mai spectaculoasă a fost cea de caiac. În aplauzele turiştilor şi a constănţenilor care au venit curioşi să urmărească proba, dar şi a colegilor, Alexandru Tofan (22 ani) a demonstrat că este cel mai bun.

„Imediat după ce am început proba mi s-a părut greu, dar am ieşit învingător", a mărturisit salvamarul.

A stat la postul numărul 5 din Mamaia, toată vara, din dreptul restaurantului Azur şi a vegheat ca toţi turiştii să iasă teferi din apă. „Cele mai multe probleme le-am avut acum o săptămână, când au fost condiţii meteorologice nefavorabile. Turiştii nu ţineau cont de sfaturile noastre, se aventurau în mare, apoi aveau nevoie de ajutorul nostru. Totul a fost bine până la urmă", a mai spus Alexandru Tofan.

Probele finale se desfăşoară în această după-amiază, iar cel mai bun salvamar va fi desemnat la finalul zilei. Participanţii îşi vor dovedi performanţele la înot, caiac, placă de salvare, salvare cu tubul, alergare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite