Astăzi se deschide piaţa ţărănească cu produse naturale, ecologice şi tradiţionale în Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa vor fi expuse, de astăzi şi până duminică, produse româneşti, pregătite pe vatra satului după reţete tradiţionale.

La standurile amplasate la Casa de Cultură veţi găsi telemea proaspătă şi veche, urdă, caş afumat, brânză de burduf şi în coajă de brad, brânză cu mărar şi busuioc, pastramă de oaie şi de viţel, cârnaţi de oaie, de porc, muşchiuleţ afumat, cartabos precum şi alte delicii specifice zonelor Braşov, Sibiu, Argeş şi Maramureş.

Nu vor lipsi  pălinca de la Sălaj, lico, mierea cu cătină, magiunul de Topoloveni şi, în premieră, dulceaţă  de gutui fără zahăr şi conservanti.

Călărăşenii vor veni cu murături, pepene galben şi roşu, mere, pere murate, castraveciori şi alte surprize delicioase. Din munţii Apuseni veţi găsi ceaiuri, tinctură şi alifii terapeutice.

Găsiţi, de asemenea, aperitive tradiţionale italiene - ardei iute în ulei, file anosa, rulou din vinete, roşii, gogoşari iuţi cu anşoa, anghinare.

Meşterii populari vă vor întâmpina cu ceramică tradiţională, obiecte din lemn pentru gospodine, căciuli de blană, cojocele, mănuşi şi ciorapi croşetaţi pentru iarnă, ouă încondeiate şi sticlărie decorativă din Bucovina, bijuterii, artizanat de la Corund şi Lupeni.

La Piaţa Ţărănească totul se ia pe degustate! Eveniment organizat de Tactic Events în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite