Părintele Papacioc, duhovnicul de la malul mării a fost condus pe ultimul drum FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei a oficiat  slujba de înhumare a Părintelui Papacioc, în incinta mănăstirii Techirghiol. Mii de oameni şi-au  luat   rămas bun de la cel care a fost numit „Patriarhul oamenilor  simpli“.

Părintele era, din anul 1976, duhovnicul mânăstirii „Sfânta Maria” din Techirghiol. Acesta s-a stins sub ochii măicuţelor care îl îngrijeau. „Nu a spus nimic. S-a stins frumos, s-a mutat la Domnul pe care l-a slujit toată viaţa“, a spus părintele Viorel Daniel Pasmangiu, parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon şi Sfântul Prooroc Moise“ din Techirghiol.

UPDATE ora 15.15

Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, Mitropolitul Teofan al Moldovei, Arhiepiscopul Casian al Galaţiului şi Ambrozie al Giurgiului. „Părintele Arsenie Papacioc a înţeles că n-are voie să zică niciodată nu pot. A fost mereu la îndemâna tuturor cu sfaturi. A avut un fel de a se dărui cu totul. Niciodată nu i-au lipsit bucuria şi rugăciune“, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.



Printre cei care au venit să îl conducă pe ultimul drum pe Părintele Papacioc se numără omul de afaceri Gigi Becali şi politicianul Gelu Voican Voiculescu.

image

UPDATE ora 14.15

Credincioşii prezenţi la Techirghiol ascultă o înregistrare cu Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care vorbeşte despre însemnătatea Părintelui Papacioc în viaţa monahală românească. „Părintele Papacioc a fost mai mult un vindecător de suflete rănite de păcate decât un judecător al sufletelor“, a spus Preafericitul Daniel. 

O tânără venită la slujba de pomenire a leşinat. A fost scoasă pe braţe de jandarmi şi i s-a asigurat primul ajutor. Oamenii se înghesuie să prindă un loc cât mai aproape de scena unde se oficiază slujba.

Citiţi şi:

“Să nu fii dependent de un interes al cuiva, care prin tine, prostule, îşi îndeplineşte scopurile”

UPDATE ora 13.25

O mie de oameni înfruntă ploaia şi ascultă cu pioşenie slujba de pomenire a Părintelui Papacioc. Sunt credincioşi veniţi din alte localităţi care au avut ocazia să îl cunoască pe duhovnic. Un covor de flori s-a aşternut în curtea mănăstirii Techirghiol.  

A murit părintele Arsenie Papacioc, „Patriarhul oamenilor simpli“. Vezi FOTOGALERIE şi VIDEO!

„Patriarhul oamenilor simpli" s-a născut în praful Bărăganului FOTOGALERIE

UPDATE

Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis astăzi un mesaj de condoleanţe:

„Un simbol al monahismului românesc din a doua jumătate a veacului al XX-lea și începutul veacului al XXI-lea, Părintele Arsenie Papacioc a fost un mare sfătuitor prin viaţa lui pilduitoare şi prin folositoarele cuvinte de învățătură rostite cu multă căldură și dragoste pentru numeroşii săi fii duhovniceşti şi pentru mulţimile de pelerini care-i treceau pragul chiliei pentru a primi binecuvântare. El era pentru toţi o mărturie vie a prezenței și lucrării Duhului Sfânt în Biserica noastră dreptmăritoare.



image

Ca părinte duhovnicesc al multor slujitori ai Bisericii şi al mulţimilor de credincioşi, Arhimandritul Arsenie Papacioc era un înţelept sfătuitor, echilibrat şi milostiv, care îndemna permanent credincioşii să cultive virtutea creştină cea mai mare: iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele.

Părintele Arsenie era mai mult un vindecător de suflete rănite de păcate, decât un judecător al păcătoşilor. Îmbina armonios bunătatea milostivă cu îndemnul la îndreptare duhovnicească.

Era totdeauna un om al păcii şi al bucuriei duhovniceşti. Faţa sa plină de lumină, pace, bucurie şi nădejde era mereu o icoană a prezenţei harului sfinţitor în viaţa şi lucrarea sa duhovnicească. Purta în suflet pacea şi bucuria din Împărăţia cerurilor pe care a căutat-o şi binevestit-o în toată viaţa sa pe pământ.

Acolo, în Împărăţia cerurilor, a plecat acum sufletul Părintelui Arhimandrit Arsenie Papacioc, încărcat de ani, virtuţi şi daruri duhovniceşti pe care le-a cultivat prin multă rugăciune, răbdare şi osteneală“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite