Constanţa: Astăzi începe campania de vaccinare antigripală gratuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa a solicitat Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile 157.450 doze vaccin antrigripal pentru o primă tranşă necesară pentru vaccinarea populaţiei considerată ca fiind una de risc.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei sezoniere începe de astăzi şi se va derula înaintea imunizării împotriva virusului A/H1N1, scopul acestor acţiuni vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin aceste maladii. Fiecare doză de vaccin de 0,5 ml trebuie să conţină trei tulpini de virus gripal, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru sezonul 2009-2010.

Vaccinarea sezonieră vizează cu precădere populaţia vârstnică expusă la riscuri şi cu multiple afecţiuni, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, şi ar trebui să se facă înainte cu o lună de imunizarea împotriva A/H1N1, care se adresează în principal grupei de vârstă între 18 şi 45 de ani, adică persoanelor adulte, tinere şi sănătoase. Comitetul de coordonare a stabilit că ambele campanii de vaccinare, cea sezonieră şi cea împotriva virusului gripal A/H1N1, vor fi corelate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite