Artiştii Teatrului Oleg Danovski Constanţa rămân în locuinţele de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artiştii au protestat la o şedinţă a Consiliului Judeţean
Artiştii au protestat la o şedinţă a Consiliului Judeţean

Imediat după ce artiştii teatrului naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa au fost preluaţi de Ministerul Culturii, Consiliul Judeţean Constanţa i-a înştiinţat pe artiştii care locuiau în garsoniere de serviciu să le elibereze.

În acest sens a fost dată şi o hotărâre de Consiliu Judeţean, care a fost atacată, ulterior, în instanţă de Prefectura Constanţa.

În urma acţiunii depuse de prefectul Claudiu-Iorga Palaz în data de 25 ianuarie 2011, Tribunalul Constanţa a anulat parţial Hotărârea 404/2010 a Consiliului Judeţean Constanţa privind stabilirea destinaţiei spaţiilor din blocul L4, ocupat de artişti.

„Dintre cele 30 de garsoniere care au aparţinut Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski, Tribunalul a decis că cele 14 garsoniere repartizate Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean şi Fundaţiei Fantasio Constanţa au fost atribuite în mod nelegal. Prin urmare, acestea rămân în folosinţa artiştilor“, a declarat prefectul judeţului.

El a adăugat că va contesta decizia Tribunalului. „Ne menţinem punctul de vedere conform căruia preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a repartizat locuinţele artiştilor în favoarea unor instituţii ce nu pot beneficia de aceste privilegii. Dincolo de aspectele legate de cadrul nelegal al deciziilor pe care le ia preşedintele Consiliului Judeţean, consider că niciun efort nu trebuie precupeţit pentru ca artiştii, prin excelenţă oameni ai actului creativ, să fie feriţi de starea de nesiguranţă a zilei de mâine“, a mai spus prefectul.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite