Arhiepiscopia Tomisului, sub sechestrul Finanţelor Publice. IPS Teodose susţine că este o eroare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate bunurile Arhiepiscopiei Tomisului au fost puse sub sechestrul Direcţiei Generale a Finaţelor Publice Constanţa, anunţă conducerea instituţiei.

După ce în presă au apărut informaţii care susţin că Arhiepiscopia Tomisului nu a virat contribuţiile aferente salariilor preoţilor constănţeni către bugetul de stat şi că toate bunurile i-au fost puse sub sechestru, biroul de presă al Arhiepiscopiei a emis un comunicat de presă în care spune că totul este o eroare.

„Bunurile sacre, respectiv cele care prin sfinţire sau binecuvântare sunt destinate exclusiv şi direct cultului sunt inalienabile, insesizabile şi imprescriptibile. Sunt asimilate cu bunurile sacre şi beneficiază de acelaşi regim juridic şi casa parohială, vatra parohială şi mănăstirească, incinta Centrului eparhial, a Centrului patriarhal. Prin urmare, sediul Arhiepiscopiei Tomisului nu poate face obiectul unui sechestru. Dacă, totuşi, acest lucru s-a întâmplat, la mijloc nu poate fi decât o eroare", se arată în comunicatul de presă.

De precizat că Arhiepiscopia face referiri doar la sechestru şi nu aduce lămuriri cu privire la neplata obligaţiilor către bugetul de stat. „Comunicatul este singura lămurire pe care am fost înştiinţat să o fac", a spus Alin Boc, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Săptămâna trecută, cotidianu „Adevărul" a dezvluit că Înalt Preasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, s-a făcut proprietar peste cele mai profitabile surse de venit ale mănăstirii pe care a ctitorit-o în localitatea sa natală, Dorna Arini, din judeţul Suceava. Mănăstirea din Arini i-a cedat lui ÎPS Teodosie un hotel, două case şi 19 hectare de teren. IPS Teodosie a garantat construcţia complexului monarhal cu veniturile Arhiepiscopul Tomisului.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite