Constanţa: Muzeul de Istorie şi Arheologie, luminat în roz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului de Sân, muzeul din Piaţa Ovidiu a fost învăluit în culoarea optimismului, ca simbol al luptei împotriva nemiloasei boli. Zeci de femei au venit pentru a discuta despre boala care aduce suferinţă pe întreg globul.

Corina Alexandru, preşedintele Fundaţiei Oncologic Rom, a venit la întâlnire tunsă foarte scurt, în semn de solidaritate cu femeile recent diagnosticate. „Am făcut asta ca să demonstrez că se poate trăi şi fără păr. Este o zi în care îndemnăm femeile să facă un control la medic. Eu vreau să le arăt că se poate trăi cu cancer. Am fost diagnosticată acum zece ani şi, iată, sunt aici şi mă simt foarte bine. Trebuie să avem încredere în medic, în Dumnezeu şi în noi“, a spus Corina Alexandru.

Campania Oncologic Rom continuă

Până la finele acestei luni, fundaţia Oncologic Rom va organiza acţiuni de informare cu privire la cancerul de sân. Săptămâna viitoare, voluntarii vor vizita femeile care se află la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă. „Vom discuta despre depistarea precoce a cancerului de sân şi de col uterin. Femeile de acolo sunt foarte dornice să vorbească, să-şi spună problemele“, a declarat Corina Alexandru.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite