Constanţa: Apti Ege, mica poetă talentată la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Apti Ege, mica poetă talentată la matematică
Constanţa: Apti Ege, mica poetă talentată la matematică

Apti Ege a obţinut premiul de excelenţă la un concurs de matematică organizat la Ploieşti şi asta pentru că a reuşit să rezolve problemele în timp scurt şi fără de greşeală.

Chiar dacă este doar clasa a V-a, tratează „joaca“ de-a matematica cât se poate de serios. Ştie că nu va avea parte întotdeauna de astfel de succese, dar se bazează şi pe încurajarea profesorului său coordonator, Mihai Contanu.

„O văd ca pe o lume minunată. Descifrăm probleme mai grele şi mai uşoare şi ştim că deşi nu vom lua mereu premiul întâi, domnul diriginte va fi lângă noi şi ne va susţine ca să ajungem în frunte tot timpul“, explică eleva.

A terminat prima

Are deja experienţă, iar întrecerile la rezolvarea problemelor nu îi mai trezesc emoţii mai ales că din clasa I a simţit gustul competiţiei şi luptă să fie pe primele locuri. Atunci când este acasă şi dă de greu mai cere ajutorul mamei şi de la profesorul său, dar când este la concurs trebuie să se descurce singură şi nu caută rezolvarea pe calculator.

„Problemele mi s-au părut uşoare şi de clasa a IV-a. Le-am rezolvat întâi pe toate, apoi le-am mai luat o dată, le-am rezolvat şi am ieşit repede din sală. Am stat vreo 40 de minute, le-am verificat şi am ieşit, deşi concursul a durat
vreo două ore“, mărturiseşte copila.

Singurul lucru care a condus-o spre succes a fost că voia să câştige. „Nu m-am gândit la nimic altceva decât să reuşesc şi mi-am dorit mult să câştig“, se destăinuie Apti Ege.

Răsplătită pe merit

După rezultatul de la Ploieşti de unde s-a întors cu diploma de excelenţă, Apti Ege a primit şi 200 de lei drept răsplată şi pe care i-a pus bine, la păstrare. „Banii i-am pus deoparte la «puşculiţă». Mă gândesc să îi folosesc la facultate când o să fiu mai mare. I-am pus în cont să se facă mai mulţi“, spune eleva.

La vârsta copilăriei ştie că nu are cum să le ştie pe toate şi că orice greşeală trebuie acceptată şi iertată. Sâmbăta trecută a fost la un alt concurs desfăşurat la Galaţi unde Apti Ege a obţinut menţiune, dar iată că tot a luat ceva şi nu s-a întors cu mâna goală.

Gânduri de plecare...

„Chiar dacă mai greşesc, sunt sigură că nu există oamenii pe planetă care să ştie să rezolve orice tip de problemă“, declară Apti Ege. Este un pic timidă, dar se simte bine atunci când este lăudată pentru rezultatele ei, iar ambiţia este cu atât mai mare pentru un succes garantat.

Deşi este doar clasa a V-a se gândeşte deja să îşi continue studiile...departe de casă. „Aş vrea să merg în America, dar o să mă mai întorc pentru că mai am un frăţior şi cu siguranţă că o să vreau să-l văd“, spune premianta. Până să ajungă însă acolo mai are de copilărit şi de luptat pentru primul loc.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite