Constanţa: O nouă serie de elevi la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: O nouă serie de elevi la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale
Constanţa: O nouă serie de elevi la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale

Voluntarii Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu“ au început astăzi un nou program de pregătire. Cei 139 de soldaţi voluntari, printre care se află şi 11 fete, vor urma, pentru o perioadă de trei luni, un program intens de instruire.

Tinerii vor trece printr-o etapă de instruire individuală de bază, de 50 de zile, ce este axată pe pregătire militară generală şi tactică, în vederea formării deprinderilor individuale, necesare protecţiei individuale, ducerii luptei şi mânuirii armamentului/echipamentului din dotare.

Această etapă va fi urmată de 40 de zile de instruire individuală de specialitate, care se concentrează pe pregătirea militară de specialitate, specifică armei marină şi specialităţii militare pe care soldaţii voluntari vor fi încadraţi ulterior.

Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu“ a fost înfiinţată prin Înaltul Decret 1093 din 26 februarie 1896 şi a început să funcţioneze de la 1 noiembrie 1896, la Galaţi. Începând cu data de 1 septembrie 2008, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu“ a fost redislocată din garnizoana Constanţa în garnizoana Mangalia, resubordonându-se Statului Major al Forţelor Navale.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite