Apartamente de lux pe plajă, în centrul Mamaiei, cu 2.500 euro metrul pătrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Ministerul Turismului demolează construcţiile ilegale de pe litoralul românesc, firma RHC City Crown SRL construieşte apartamente. Imobilele de cinci stele vor fi scoase la vânzare cu 2.500 de euro metrul pătrat, până la sfârşitul anului viitor.

Cele mai noi apartamente de lux din Mamaia se construiesc în centrul staţiunii, la mai puţin de 100 de metri de malul mării, lângă hotelul Rex de 5 stele.

Autorizaţia de construire pentru cele mai noi apartamente de lux din staţiunea Mamaia a fost obţinută în luna martie 2009, iar primele schele au fost montate anul trecut, în luna octombrie.

Ilegali, dar cu acorduri
Investiţia nu respectă legea zonelor costiere, care spune că pe fâşia de teren lată de 50 - 150 de meti, măsuraţi de la linia cea mai înaltă a mării, în funcţie de mărimea zonei costiere, sunt interzise orice fel de construcţii definitive, cu excepţia structurilor de primire turistice cu funcţii de cazare. Apartamentele RHC City Crown sunt construite la aproximativ 60 de metri de la ţărm, pe nisip.


„Din păcate, nu pot face nimic, nu pot demola construcţia. În schimb, am cerut anularera Planului Urbanistic Zonal în staţiunea Mamaia pentru că se construieşte haotic“, a explicat Gigi Chiru, directorul Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii Constanţa.
Imobilul din centrul staţiunii va avea 23 de apartamente şi urmează să fie finalizat anul viitor, susţine arhitectul proiectului, Viorel Ionescu. „În clădire vor fi garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere, câte trei sau patru pe nivel“, a declarat arhitectul.

image

Preţuri exorbitante

Locuinţele de lux de la malul mării sunt ridicate chiar lângă o altă construcţie de apartamente de lux, aparţinând omului de afaceri Viorel Păunescu. După ce a vândut hotelul Rex, el şi-a asigurat terenul de fondurile necesare pentru construirea unor apartamente, în imediata vecinătate a proprietăţii de la malul mării. Pentru că legea nu i-a permis să ridice apartamente, Păunescu a obţinut autorizaţie pentru construcţia unui hotel de cinci stele.

Ulterior, imobilul a fost transformat în clădire cu apartamente de lux, fără ca vreo autoritate să se sesizeze.

Lux pe nisip

„Am auzit că vizavi de noi, la Viorel Păunescu, au fost apartamente care s-au vândut şi cu 1.000.000 de euro, 7.000 de euro pe metrul pătrat“, a precizat Cornelius Pavel, directorul general al SC Petroserv SA, antreprenorul general al construcţiei. Muncitorii au ridicat deja fundaţia şi primul etaj şi lucrează de zor pentru a fi în grafic.

image

„Apartamentele nu se ridică la nivelul celor vândute de Păunescu, dar şi cele construite de noi sunt făcute din materiale preţioase, care ridică preţul pentru cei cu dare de mână. Sunt atât de scumpe pentru că sunt ridicate în centrul staţiunii, jumătate dintre ele au vedere la malul mării, au suprafeţe generoase, de aproximativ 150 de metri pătraţi.

La exterior, construcţia va fi placată cu gresie, granit, marmură, balcoanele vor fi din inox, iar izolaţia termică se va face cu materiale de cea mai înaltă calitate din Austria“, a dezvăluit Pavel.

Citiți mai multe în !

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite