Constanta: Angajaţii grădiniţelor din Medgidia sunt internaţi în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Angajaţii grădiniţelor din Medgidia sunt internaţi în spital
Constanta: Angajaţii grădiniţelor din Medgidia sunt internaţi în spital

Personalul se află sub tratament la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, iar copiii vor fi ţinuţi sub supraveghere medicală timp de trei luni.  Cele două grădiniţe rămân închise până când specialiştii se vor asigura că nu mai există niciun pericol pentru sănătatea preşcolarilor. Citeşte şi: Constanta: Preşcolarii de la Medgidia s-au îmbolnăvit de dizenterie Constanta: Cele două grădiniţe din Medigidia

Analizele efectuate de specialişti au confirmat toxiinfecţia alimentară la un  număr de 54 de preşcolari şi 14 angajaţi de la grădiniţele 3 şi 4 din Medgidia.

La mai bine de o săptămână de la izbucnirea focarului de îmbolnăvire, angajaţii unităţilor de învăţământ au fost internaţi pentru tratament la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

 „Personalul grădiniţelor cu coproculturi pozitive pentru Shigella Sonne S efectuează tratament de sterilizare în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa“, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Medicii de familie din Medgidia îi vor ţine pe micii pacienţi sub supraveghere timp de trei luni pentru a evita reapariţia focarului de toxiinfecţie alimentară, iar grădiniţele vor fi redeschise doar după eliminarea oricărui pericol.

„Reluarea activităţii în grădiniţe, atât pentru personal cât şi pentru copiii care au fost identificaţi cu Shigella Sonne S în coprocultură, se va face după trei investigaţii bacteriologice negative“, precizează specialiştii.

Medicii continuă ancheta şi aşteaptă analizele de laborator şi de la probele prelevate de la unităţile de producţie şi distribuţie a alimentelor care au provocat îmbolnăvirea copiilor şi a angajaţilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite