Constanta: Angajaţii de la şantierul naval Daewoo ies în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 2.000 de persoane sunt aşteptate, sâmbătă, în centrul municipiului Mangalia la un protest organizat de sindicaliştii de la şantierul naval Daewoo Heavy Industries care sunt nemulţumiţi de  actualele trimiteri în şomaj şi concedierile care se anunţă pentru anul viitor.

Sindicaliştii vor veni sâmbătă, între orele 10.00 şi 12.00 în piaţa Republicii din Mangalia, iar alături de ei se vor afla şi membrii familiilor lor.

„Conducerea societăţii consideră să facă reduceri de personal din cauza dificultăţilor economice şi deja 50 de angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic“, a declarat liderul de sindicat Marin Florian.

El a precizat că alţi peste 200 urmează să fie trimişi în şomaj până la sfârşitul anului, iar din 2010 să se facă şi concedieri.

„Noi am primit o listă în care nu s-au făcut nominalizări, dar am fost anunţaţi de administraţie că 280 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic“, a precizat sindicalistul care a mai spus că pe şantier lucrează cetăţeni vietnamezi şi chinezi. „Au mai plecat şi dintre ei, dar la următoarele disponibilizări vor fi trimişi acasă şi salariaţi din Mangalia care nu au altă sursă de venit“.

Reprezentanţii societăţii spun însă că disponibilizaţii provin în mare parte sectorul administrativ. Prin contractul colectiv de muncă beneficiază de până la 8 salarii compensatorii în funcţie de vechime. Cei trimişi acasă vor avea prioritate atunci când situaţia economică va permite acest lucru.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite