Constanţa: Andreea a murit din cauza hematomului apărut pe creier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Andreea a murit din cauza hematomului apărut pe creier
Constanţa: Andreea a murit din cauza hematomului apărut pe creier

După noi analize, legiştii vor stabili dacă fetiţa a avut afecţiunea înainte sau după internare. Fetiţa de nouă ani intrată în comă în urma unei operaţii banale a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Medicii nu exclud varianta ca hematomul care a cauzat moartea copilei să fi apărut în urma unei lovituri la cap.

Andreea locuia împreună cu părinţii şi cei doi fraţi mai mari într-o cameră sărăcăcioasă de opt metri pătraţi, construită din pământ într-o curte de pe strada George Enescu din Mangalia. Venitul lunar al familiei Axinte este de aproximativ 400 de lei, cu tot cu alocaţiile copiilor.

Cu ochii umflaţi de lacrimi şi îmbrăcat în haine de doliu, Ion Axinte (42 de ani) stă în poartă şi-i priveşte pe copiii vecinilor care se întorc de la şcoală.

„Mă tot uit şi mă rog să se întâmple o minune. S-o văd şi pe fetiţa mea venind pe drumul acela pe care îl făcea în fiecare zi“, spune tatăl fetei. Bărbatul este bulversat şi nu înţelege cum de la o simplă operaţie de apendicită a ajuns să-şi ducă copilul la groapă.

„Era un copil cuminte“

„Când era internată în salon mi-a spus să-i dau mâna şi a întrebat de mama ei. A fost un copil care nu a avut probleme grave de sănătate. Niciodată nu a venit să-mi spună că o doare capul“, declară Ion Axinte. Mama ei, Daniela Axinte, nu mai are putere să vorbească.

„Ne este teamă că se va îmbolnăvi cu capul. Şi aşa era şocată după ce copilul intrase în comă“, spune despre Daniela, Anica Zbenghea (69 de ani), mătuşa Andreei. Fetiţa era elevă în clasa a treia. „Era un copil cuminte cu o situaţie materială precară. Nu ţin minte să fi venit vreodată la şcoală având urme de agresiuni fizice“, spune Adelina Stoian, învăţătoarea Andreei. 

Ieri, trupul fetiţei a fost adus la capela spitalului din Mangalia, iar în cursul acestei dimineţi Andreea a fost condusă pe ultimul drum de către părinţi, rude, vecini şi colegi de şcoală.

Pe 17 octombrie, Andreea a fost adusă la Spitalul Judeţean Constanţa pentru că acuza dureri de burtă. Ea a fost preluată de medicul Gabriela Dascăl care i-a făcut analizele, iar a doua zi micuţa a fost operată de apendicită de către medicul Mioara Georgescu. Operaţia a decurs normal şi nu au existat complicaţii cu excepţia vărsăturilor pe care fetiţa le-a avut din cauza anestezicului folosit înaintea intervenţiei chirurgicale.

După două zile, Andreea a avut o serie de convulsii, urmate de un stop cardio-respirator, a intrat în comă şi a fost internată la Reanimare. În urma investigaţiilor tomografice făcute, medicii au descoperit că fata avea un hematom pe creier. După şase zile de stat în comă, duminică (25 octombrie) inima Andreei a încetat să mai bată.

Nu avea malformaţii

Rezultatul preliminar al necropsiei arată că decesul a survenit în urma unei „tromboze de sinus longitudinal şi transversal drept al durei mater“. Mai precis, Andreea a avut o creştere a presiunii venoase cerebrale. Legiştii au stabilit că fata nu avea şi alte probleme de sănătate înainte de a fi internată şi nu exclud varianta ca hematomul să fi apărut în urma unei lovituri.

„Cert este că hematomul apărut pe creier nu a fost rezultatul unei malformaţii. Cauzele care au putut genera apariţia lui sunt multiple. Raportul final se va face în urma unor probe recoltate din ţesuturi care vor stabili cu exactitate cauza decesului“, a declarat Marius Popa, medic legist.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite