Amfora făcută țăndări în centrul Constanţei va fi înlocuită cu vasul roman descoperit la Fântânele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța va înlocui amfora veche de 2000 de ani, făcută țăndări în centrul Constanței, cu un alt vas roman. Constantin Chera, specialist în cadrul Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța, a declarat că în locul vasului spart va fi adus cât de curând un altul.

Cel care va vinde Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța o amforă care va înlocui vasul roman spart din Parcul Primăriei Constanța este nimeni altul decât Gheorghiță Albu, de 38 de ani, din Fântânele. La sfârșitul lunii aprilie, el a descoperit un vas asemănător celui spart în grădina locuinței sale de la Fântânele.

image

Gheorghiță Albu va vinde Muzeului Național de Istorie și Arheologie amfora la prețul de 1000 de lei. Reprezentanții Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța spun că achiziția se va face la toamnă: „Vasul rămâne în groapa unde a fost când l-am descoperit, până când îl voi vinde. Pentru mine, valoarea amforei este inestimabilă, mai ales că am săpat 2 săptămâni până să scot vestigiul la suprafață“, a declarat Gheorghiță Albu.

Cât despre amfora expusă în parcul de lângă Primăria Constanței, care a fost distrusă de vandali necunoscuți la începutul lunii iunie 2011, vasul roman are o valoare inestimabilă, spune arheologul Constantin Chera. Obiectul vandalizat avea o vechime de 2000 de ani și era expus lângă zidul din centrul orașului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite