Americanii de pe crucişătorul USS Monterey fac donaţii comunităţilor locale din Constanţa şi Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crucişătorul american USS Monterey
Crucişătorul american USS Monterey

Prezenţa crucişătorului USS Monterey, aparţinând Forţelor Navale Americane, în Portul Constanţa, mai are şi alt scop decât cel de găzduire a unei părţi din scutul antirachetă. Americanii au adus cu ei şi donaţii pentru orfelinate, grădiniţe şi clinici din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Cele opt containere, cântărind aproape două tone, conţin mingi şi plase de fotbal, truse medicale, lenjerie pentru spital şi ghiozdane pentru şcoală, cu caiete, instrumente de scris, gumă de şters, rigle, ascuţitori, creioane de colorat şi foarfece.

Donaţiile vor ajunge la: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Grădiniţele nr. 31 şi 46 din Constanţa, Centrele de plasament Cristian şi Speranţa din Tulcea, Complexul de Unităţi de tip Familial din Isaccea, Centrul din comuna Somova, Centrul de plasament Cocorii 2 din Tulcea şi la Grădiniţa din comuna Ceamurlia de Jos, judeţul Tulcea.

Obiectele, care valorează peste 12.000 de dolari, au fost colectate prin intermediul proiectului Handclasp, desfăşurat de Forţele Navale Americane în întreaga lume.

Proiectul Handclasp este un tip de parteneriat public-privat între corporaţii, sectorul public, ONG-uri şi persoane de pretutindeni din SUA. Obiectele umanitare, educaţionale şi cele oferite în mod voluntar sunt donate fără niciun cost guvernului de către sectorul privat din SUA şi sunt distribuite de către marinarii şi infanteriştii americani către persoane defavorizate din întreaga lume.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite