American Football la malul Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: www. ct-sharks.ro
Sursă foto: www. ct-sharks.ro

Echipa de fotbal american „Constanţa Sharks“ se pregăteşte intens pentru returul din 11 decembrie de la Bucureşti. Cei 20 de „rechini“ sunt antrenaţi de Mugurel Micodin.

Sport mai puţin cunoscut, fotbal american a fost promovat la noi în ţară în urmă cu aproximativ patru ani. Din 2007, la Constanţa a fost înfiinţată echipa „Constanţa Sharks“. „Ne dorim să atragem cât mai mulţi jucători“, este primul gând al antrenorului-jucător Mugurel Micodin şi preşedinte asociaţiei sportive Constanţa Sharks.

Cei 20  de „rechini“ aşteaptă nerăbdători ca alţi iubitori de fotbal american să li se alăture. „Încercăm să promovăm sportul, dar ne este greu. La nivel de echipă totul merge perfect, dar avem nevoie de mai multă susţinere“, a spus Mugurel Micodin.

Voinţă şi talent


Tinerii fotabalişti fac antrenamente de două ori pe săptămănă, iar la începutul lunii decembrie se vor deplasa la Bucureşti pentru meciul împotriva celor de la „Bucharest Predators“.  Antrenamentele durează maximum trei ore şi se desfăşoară în week-end.

Pentru o lună de antrenamente fotbaliştii plătesc 20 de lei. Cei care vor să încerce acest sport au dreptul la cinci şedinţe de antrenament gratuite.

„Oricine poate încerca. Cei interesaţi beneficiază de cinci antrenamente, fără să aibă obligaţii. Dacă îi place şi rămâne, îl înscriem şi abia atunci încep să plătească. Bineînţeles, este necer să aibă şi calităţile necesare deoarece nu este suficient să ai voinţă“, a mai adăugat antrenorul.

Fotbalul american se adresează mai multor categorii de vârstă, cei 20 de jucători înscrişi acum având între 16 şi 36 de ani.

Sediul „Constanţa Sharks“ este situat pe strada Caraiman nr. 2, în sala de sport a societăţii comerciale „Oil Terminal“ din Constanţa. Aici au loc antrenamentele şi meciurile „de acasă“ ale rechinilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite