Constanţa: Amenzi de 50.000 de lei pentru patronii constănţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Amenzi de 50.000 de lei pentru patronii constănţeni
Constanţa: Amenzi de 50.000 de lei pentru patronii constănţeni

Patronii mai multor societăţi comerciale din judeţul Constanţa au fost sancţionaţi de conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare.

Angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă a desfăşurat în ultima săptămână mai multe activităţi de control în conformitate cu legislaţia în vigoare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Directorul adjunct al ITM, Mihai Ciobanu, a declarat că au fost verificaţi 78 de angajatori, cărora le-au fost aplicate 11 amenzi  în valoare de 50.000 de lei.

„Sancţiunile  au fost aplicate  pentru instruirea necorespunzătoare  în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă“ a precizat acesta. La acest capitol au fost amendate SC Duo Man Aur SRL, SC Marrox SRL şi SC Danimar SRL, fiecare dintre ele primind câte 8.000 de lei.

Fără trusă de prim ajutor

Pentru că nu avea trusă pentru acordarea primului ajutor, SC Kahram Implex SRL a primit o amendă în valoare de 6.000 de lei. Şi patronul societăţii comerciale La Garsa Turism a încasat o amendă de 4.000 de lei din cauză că nu a prezentat documentele solicitate la control, iar SC Metallica DG SRL Midia nu asigura echipamente de muncă fără pericol pentru  lucrători, motiv pentru care a luat şi ea amendă de 7.000 lei.

Neconformităţile cele mai des întâlnite, a adăugat Ciobanu sunt legate de efectuarea incompletă a instruirii salariaţilor din punct de vedere al securităţii muncii, efectuarea controlului medical al salariaţilor incomplet, lipsa actualizare şi revizuire a evaluării de riscuri şi a planului de prevenire şi protecţie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite