Constanţa: Amendă pentru proprietarul unor reptile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Amendă pentru proprietarul unor reptile
Constanţa: Amendă pentru proprietarul unor reptile

Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat săptămâna trecută o serie de verificări tematice. Printre agenţii economici controlaţi s-a numărat şi o societate comercială, Exotic Land SRL Vrancea, care are ca obiectiv de activitate expoziţiile cu reptile.

Firma are două puncte de lucru în Constanţa: în Satul de Vacanţă şi pe faleza din Mamaia, în zona Cetate. „Societatea a fost sancţionată cu 2.000 de lei pentru că nu avea registrul de mişcare al animalelor şi lipsea evidenţa sanitar-veterinară a animalelor deţinute“, a declarat directorul coordonator al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa Geronimo Brănescu.

Reprezentantul firmei, Florin Sârb, nu a contestat amenda primită. „În mare parte au avut dreptate. Am plătit amenda şi imediat după control am intrat în legalitate“, a declarat Sârb.

Patru tone de carne confiscată

Inspectorii DSV au mai verificat două exploataţii profesionale şi patru nonprofesionale, 35 de unităţi de producţie, 98 de unităţi de alimentaţie publică, 48 de pieţe agroalimentare, 92 de unităţi de comercializare, şapte hypermarketuri, 21 de laboratoare de cofetărie şi patiserie, 53 de depozite alimentare, 30 de unităţi de fabricare a pâinii, produselor de panificaţie şi patiserie. Bilanţul este unul îngrijorător: au fost scoase de la vânzare 4,2 tone de carne şi produse din carne expirate, aproape 2,5 tone de lapte şi produse lactate, 1,6 tone de peşte şi produse din peşte şi 1,5 tone de dulciuri, în valoare totală de 217.906 lei.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 16 amenzi în valoare de 74.000 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite