Alo, aici Penitenciarul Poarta Albă! 10 telefoane, confiscate lunar de la deţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi telefoanele figurează pe lista obiectelor interzise puşcăriaşilor, la fiecare percheziţie făcută prin celule, gardienii nu pleacă cu mâna goală.

Telefoanele sunt introduse în penitenciar prin intermediul pachetelor aduse la vizită. Acest lucru este posibil întrucât nu a fost pus în funcţiune scannerul cu raxe X pentru depistarea obiectelor interzise.

„Celulele sunt percheziţionate de mai multe ori pe lună, prin sondaj şi inopinant. Lunar confiscăm aproximativ 10 telefoane mobile, dar şi alte obiecte din categoria celor interzise, de exemplu Ipod-uri“, a precizat inspectorul Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al penitenciarului. Cu toate verificările, deţinuţii tot găsesc modalităţi de a procura telefoanele care le asigură comunicarea cu exteriorul: rudele demontează aparatele şi le ascund în conserve, în pâine, în rolele de caşcaval.

O altă cale de a procura un telefon sunt chiar gardienii. În urmă cu câteva săptămâni un gardian dintre ei a fost trimis în judecată după ce a fost prins cu un telefon pe care îl ascunsese în pantaloni, cu intenţia de a-l da unui deţinut.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite