Pensionarii constănţeni ajung în stare gravă la spital din cauza bolilor netratate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile îi aduc la spital, pentru că nu au bani să le cumpere reţetele. Nici acolo nu găsesc scăpare. Unitatea medicală are datorii şi duce lipsă de medicamente şi materiale sanitare.

Gheorghe Creţu (80 de ani) este bolnav de inimă şi a fost internat în urmă cu câteva zile la Clinica de Cardiologie a Spitalului Judeţean. Starea de sănătate i s-a agravat pentru că, din lipsa banilor, a întrerupt tratamentul.
„Trăim amândoi dintr-o pensie de 700 de lei. Din banii ăştia trebuie să mâncăm, să plătim întreţinerea. Nu am mai avem şi de medicamente“, povesteşte cu amar soţia bărbatului, Maria Creţu.

Petru Cherebet (82 de ani) a fost ultimul caz cu care s-au confruntat medicii de la Terapie Intensivă. Octogenarul a ajuns în spital cu pureci şi păduchi, slăbit şi subnutrit. El a fost părăsit de familie. Rudele au emigrat în America.
Din păcate, organismul bătrânului a cedat. El a murit ieri.

Medicii spun că se confruntă cu din ce în ce mai multe cazuri disperate. „Săptămânal ajung în spital oameni abandonaţi de familie, cazuri sociale sau persoane care pur şi simplu nu au cu ce să-şi cumpere medicamentele“, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Florian Stoian.
„Bătrânii ajung la noi cu foarte multe boli. Populaţia a sărăcit, mulţi oameni nu au bani să-şi cumpere medicamentele, li se face rău, ajung la Urgenţă şi apoi sunt internaţi“, a explicat medicul.

Citeşte mai multe în !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite