Agresorul poliţistului din Târgovişte a făcut o victimă şi la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Daniel Sintion (23 de ani) a fost agresat în urmă cu doi ani de Daniel Uţă. Agresorul care l-a băgat în comă pe poliţistul din Târgovişte l-a tăiat cu paharul pe tânărul din Eforie Sud doar pentru că a refuzat să bea cu el la o cârciumă din staţiune.

Incidentul s-a petrecut în 2008 la terasa Elion Service din Eforie Sud, unde Robert Daniel Sintion bea o bere împreună cu doi prieteni. „Era în data de 15 august, pe la şase. Îl ştiam din vedere pe Uţă. A venit împreună cu unul din Eforie şi s-a pus la masa noastră. I-am zis să se ridice că e ocupat. Avea o sticlă cu whisky şi ne-a turnat în pahare. Mi-a zis «Mă refuzi?». Auzisem că umblă cu droguri şi mi-a fost teamă să nu îmi pună ceva în băutură aşa că am luat paharul şi efectiv l-am vărsat", a povestit, în exclusivitate pentru „Adevărul", Sintion

Putea să mă omoare

Ofensat că a fost refuzat, „Danezu'", aşa cum i se zice lui Uţă, a luat foc. „Mi-a zis: «Vrei să îţi pun masa asta în cap?» Cum era beat, a luat masa şi a aruncat-o, dar s-a dezechilibrat şi a căzut. Când s-a ridicat, s-a ridicat cu un pahar spart şi s-a repezit spre mine, să mă taie", a relatat tânărul. Robert s-a ferit, s-a întors cu spatele şi a sărit balustrada falezei ca să scape. Nu şi-a dat seama decât mai târziu că „Danezu'" reuşise să îl atingă.

Victima îşi aminteşte doar că a simţit ceva cald pe spate. Era sângele care i se scurgea din rană. În dosarul care încă se află la Parchet se consemnează faptul că victima a încercat să fugă de agresor, însă după câţiva paşi a căzut la pământ, inconştient.

Tânărul a ajuns la spital însă după ce i s-a cusut rana, a fost lăsată să plece. „Am avut noroc. Puteam să fiu eu în locul poliţistului. Putea să mă omoare. Medicii mi-au zis că tăietura a fost la doi centimetri de plămân, putea să îl perforeze", îşi aminteşte el.

Imediat după incident, Uţă a fost săltat imediat de poliţişti. „L-au audiat şi i-au dat drumul", s-a plâns victima sa din Eforie. Dosarul lui Uţă a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, acolo unde este şi în momentul de faţă.

Nu găsesc martorii

„Daniel Uţă este cercetat pentru loviri sau alte violenţe, infracţiune pentru care pedeapsa este de la trei luni la doi ani sau amendă. Nu este vorba de tergiversarea dosarului. S-a lucrat, însă până acum nu s-a reuşit audierea tuturor martorilor din cauză că nu s-a prezentat. Chiar zilele acestea au fost emise mandate de aducere pe numele martorilor, din cauză că sunt din ţară", a declarat Valentin Ştefan, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Tânărul din Eforie a rămas cu o cicatrice care îi brăzdează spatele. Cu toate acestea, agresorul este cercetat doar pentru loviri şi alte violenţe, întrucât medicii legişti au constatat că numărul de îngrijiri medicale este sub 20 de zile.

Robert Daniel spune că Uţă a încercat, la un moment dat, să îl determine să-şi retragă plângerea. „A vrut să ne înţelegem. I-am zis: «Nu, frate! Mergem mai departe, până în pânzele albe!»", a spus el.

A urmărit „evoluţia" agresorului său. „Dacă ar fi rezolvat cazul de atunci, nu îşi mai bătea prietena, nu mai ajungea să îl bage pe poliţist în spital. Pot spune că în cazul meu, justiţia nu şi-a făcut treaba. Acum să stea în puşcărie până nu mai poate, merită", a afirmat el.

Victima din Eforie crede că dacă magistraţii îşi făceau treaba, s-ar fi putut evita tragedia de la Târgovişte. „Dacă se rezolva cazul meu de atunci, probabil Uţă nu ar mai fi bătut-o pe prietena lui şi nici nu ar fi ajuns să îl nenorocească pe poliţist", spune Robert Daniel Sintion (23 de ani), din Eforie Sud.

Tânărul este prima victimă a lui Daniel Uţă, zis Danezu', individul din Târgovişte arestat acum după ce l-a nenorocit pe poliţistul din Târgovişte. Practic, „Danezu'" şi-a „făcut mâna" pentru viitoarele agresiuni pe el.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite