Constanţa: Show aviatic pe sub podul de la Agigea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de constănţeni s-au adunat sâmbătă seară pe marginea Canalului Dunăre – Marea Neagră, în apropierea ecluzei Agigea, pentru a asita la un show aviatic de mare clasă. Unul dintre cei mai buni acrobaţi români a anunţat că va trece împreună cu colegul său pe sub podul rutier care traversează canalul.

O încercare în premieră pentru un pilot român şi pentru prima dată în România. Astfel, la ora 19.00, pe ambele maluri ale canalului erau prezenţi peste 300 de oameni. La ora 19.15, după câteva acrobaţii de încălzire piloţii, Ioan Postolache şi Dan Ştefănescu, fac prima încercare. Spre delirul mulţimii, la doar 100 de metri de pod, cele două avioane se ridică spre cer. 19.30, cele două avioane coboară pentru a doua încercare. De această dată piloţii trec fără probleme pe sub podul rutier de la Agigea. 

Spectacol senzaţional

Acrobaţia a lăsat cu gura căscată chiar şi pe cei cu sânge rece. Cele două avioane au trecut la doar câţiva metri de apă şi de spectatori. „Nu mă aşteptam la aşa ceva. Ştiam ce se va întâmpla însă nu mi-a venit să cred cât de aproape au trecut cele două avioane. A fost extraordinar. Am mai vazut cascadorii dar aşa ceva niciodată“, a declarat Georgel Buzea, în vârstă de 29 de ani, din Agigea. „A fost ceva inedit. Un adevărat spectacol aerian original, o încercare făcută pentru prima dată în România. Piloţii sunt senzaţionali“, a menţionat Sorin Motoc, în vârstă de 38 de ani, din Constanţa.

As al cerului

Ioan Postolache şi Dan Ştefănescu sunt piloţi cu o mare experienţă care formează „Yak-erii Acrobaţi“, una dintre cele mai apreciate echipe de zbor acrobatic din ţară. Ei au împreună peste 10.000 de ore de zbor şi au făcut parte din lotul naţional de acrobaţie. Ioan Postolache a zburat cu peste 10 tipuri de avioane, şi este fondatorul „Hawks of Romania“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite