Afaceri frauduloase cu cereale descoperite de Garda Financiară Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii obţinuţi din vânzarea cerealelor au fost confiscaţi
Banii obţinuţi din vânzarea cerealelor au fost confiscaţi

Două firme din judeţul Constanţa au căzut în „plasa“ comisarilor de la Garda Financiară Constanţa după ce au achiziţionat produse agricole pe baza de borderouri neconforme.

SC Gemir Denplast SRL cu sediul social în localitatea Topalu a achiziţionat produse agricole de la persoane fizice pe baza de borderouri, care nu au regim special.

„Având în vedere că aceste borderouri nu pot fi considerate documente legale de provenienţă, a fost confiscată suma de 5.057.219 de lei, provenită din comercializarea produselor agricole“, a declarat comisarul şef de secţie Cristian Radu.

O situaţie similară a fost găsită şi la SC Delt Marin Konfort SRL cu sediul social în Constanţa, care s-a aprovizionat cu grâu, porumb, orz şi rapiţă de la producători agricoli individuali, pe care, ulterior, le-a vândut, încasând suma de 26.299.984 de lei. „În acest caz, societatea a fost amendată contravenţional cu suma de 20.000 de lei, iar suma rezultată din comercializarea cerealelor - 26.299.984 de lei - a fost confiscată“, a mai spus şeful Grăzii Financiare Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite