Aerodromurile din România, la dispoziţia forţelor aeriene americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu a fost bază militară pentru Armata Statelor Unite pentru mai mulţi ani, iar investiţiile pe care le-au făcut aici sunt semnificative.

În şedinţa de luni a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc la Palatul Cotroceni a fost analizată dislocarea şi operarea pe aerodromuri din România a unor aeronave ale forţelor aeriene ale SUA, pentru realimentare în aer.

Aeronavele americane sunt folosite pentru realimentarea avioanelor Coaliţiei care este în răzoi cu Libia. În judeţul Constanţa, singurul aeroport care ar putea fi folosit în acest sens este Mihail Kogălniceanu, fostă bază militară pentru Armata Americană. „Nu au fost făcute nominalizări cu privire la aeroporturi. De regulă, de la turnul de control de la Romatsa se dă acordul de pătrundere în spaţiul aerian, iar alegerea aeroportului este la latitudinea şefilor de operaţiuni de la bordul aeronavelor“, a declarat Cristian Moldovanu, reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa.
 
În conformitate cu procedurile juridice legale, preşedintele României, după consultarea membrilor Consiliului, a aprobat această solicitare, urmând ca, ulterior, să informeze Parlamentul României.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite