Constanţa: Adrian Bâlbă este medicul pasionat de motociclism şi sporturi nautice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Adrian Bâlbă este medicul pasionat de motociclism şi sporturi nautice
Constanţa: Adrian Bâlbă este medicul pasionat de motociclism şi sporturi nautice

Dacă nu ar fi ales cariera de medic veterinar s-ar fi făcut tot medic, dar în altă ţară. Iubeşte animalele din clasa a VII-a şi încă de pe atunci era decis să aleagă profesia de veterinar.  

Meseria de medic de animale de companie este mai interesantă. „Este practicarea medicinii la un nivel mai înalt, dar îmi plac şi animalele de rentă, motiv pentru care lucrez şi la Oficiul pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie. Pot spune că încerc să mă implic şi-n această activitate, pentru că noi putem face aceleaşi producţii cu mai puţin de jumătate din animalele pe care le avem, cu dublul calităţii a produsului“.

I-ar fi plăcut să vadă în jurul său mai multă preocupare pentru natură şi ecologie, pentru că noi, constănţenii, avem un judeţ divers, avem toate formele de relief, plus Delta. Este deprimat când vede că în Delta Dunării există mai puţină preocupare pentru turism şi mai multă pentru pescuit, pentru că se aduc mult mai mulţi bani în acest sector de activitate.
„Este rai aici, în Dobrogea, de posibilităţi care pot fi valorificate. Mi-ar fi plăcut să văd Dobrogea cu mai multe liziere, animale sălbatice“, a precizat Adrian Bâlbă.

Motociclist de opt ani

Când nu îngrijeşte vreun blănos aflat în suferinţă, dr. Bâlbă poate fi găsit în mod sigur practicând unul dintre sporturile preferate: motociclismul pe stradă, teren (enduro) sau pe mare (stand-up ski-jet). Medicul povesteşte că este de opt ani motociclist. A tot mers cu motocicleta prin oraş. Incidentele nu l-au ocolit, însă a scăpat ca prin urechile acului. „Am realizat că motocicleta prin oraş nu este o soluţie de rezolvare a aglomeraţiei urbane sau poate că este, dar e prea riscantă, aşa că m-am apucat de enduro, adică motociclism prin pădure, prin munţi, pe off-road. În prezent, am ajuns la un nivel bun, cam 60% din stadiul de pregătire al unui profesionist“, spune Bâlbă.

Din aventurile pe motocicletă nu au lipsit nici incidentele: „O dată am şi leşinat, altădată mi-am luat şi o creangă-n nas“, dr. Bâlbă lasă un pic deoparte motociclismul şi practică foarte des stand-up ski jet, un sport nautic care este „foarte amuzant, mai puţin periculos şi nici prea scump, doar că într-o oră eşti praf, te simţi super obosit şi ţi-ai descărcat toată adrenalina“.

O viaţă împlinită

A avut vise ca orice om, însă spune că ceea ce şi-a propus, a şi realizat. „Noroc că am terminat facultatea în 1993 pentru că atunci orice începeai, reuşeai. Cabinetul l-am făcut cu patru pense şi un aparat de sterilizare, iar acum am ajuns să deţin patru cabinete, dintre care unul în Mangalia“, povesteşte medicul.
Vedetele îşi tratează animalele la el

Andreea Bănică, Laurenţiu Duţă, Adrian Daminescu şi Gabriel Cotabiţă sunt doar câteva nume ale celor care apelează la serviciile lui în calitate de medic veterinar.  Despre Andreea, Adrian Bâlbă spune chiar că vedeta ar fi vrut să-şi deschidă o cosmetică specială pentru câini, ceva mai elegant, cu tunsori fancy, unde animalele pot fi parfumate etc.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite