Constanţa: Administrator trimis în judecată pentru evaziune şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Administrator trimis în judecată pentru evaziune şi spălare de bani
Constanţa: Administrator trimis în judecată pentru evaziune şi spălare de bani

Procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al DIICOT au trimis în judecată un administrator care a reuşit să prejudicieze bugetul de stat cu aproape 300.000 de euro. El este acuzat de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au fost sesizaţi la data de 31 martie 2004 de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor asupa unor operaţiuni suspecte de spălare a banilor efectuate de către Elena P., Roxana Victoria H., Ştefan N. şi Bogdan Florian Stanciu prin intermediul a trei societăţi comerciale. Anchetatorii spun că în anul 2003, aceştia au încasat în contul societăţilor comerciale 66,6 miliarde lei vechi prin achiziţia de cereale de la persoane fizice, iar din aceste fonduri au retras 66,4 miliarde lei vechi, în numerar. Astfel, ca urmare a acestor activităţi financiare ilicite, a fost prejudiciat bugetul de stat cu suma de 10,6 milioane RON echivalentul a 265.000 euro, sumă care în loc să fie virată trezoreriei a fost retrasă în numerar.

Firme suspecte

La data de 20 decembrie 2002, suspecţii Bogdan Florian Stanciu şi Ştefan N. au înfiinţat una din firme cu sediul în Constanţa, având ca obiect de activitate comerţul cu cereale, seminţe şi furaje. În perioada august-decembrie 2003, această societate comercială a încasat suma totală de 7.458.295 RON, suma fiind retrasă de Stanciu în numerar, cu explicaţia „achiziţii cereale de la persoane fizice“, banii fiind ridicaţi pe baza cecurilor de ridicare numerar, societatea nedepunând pentru această perioadă nicio declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul statului şi nicio declaraţie de TVA.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite