Adina Lăzărescu a devenit redactor-şef la 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În copilărie visa să devină actriţă. Acum e redactor-şef la revista Liceului Teoretic Decebal şi se gândeşte serios să studieze Jurnalismul.

Adina scrie de când era elevă la şcoala generală. Pe atunci avea un jurnal în care nota tot ce făcea peste zi. Foile acelea parfumate aveau imprimate toate stările ei sufleteşti.

„Era carneţelul meu secret. Scriam noaptea, când toţi cei din familie dormeau. Jurnalul îl legam cu fundiţă roşie şi-l ţinem după birou. Am scris în el până acum un an. Acum, când citesc, mă amuz“, povesteşte Adina zâmbind. Mama, tatăl şi sora ei n-au descoperit nici până acum gândurile adolescentei aşternute pe hârtia colorată şi pictată cu imagini ce reflectau stările ei sufleteşti.

Coordonează revista şcolii


Mai târziu, în liceu, prin clasa a X-a, s-a gândit că ar fi bine să se implice şi să scrie în revista şcolii - „Decebal Dixit“. „Mi-am zis că ar fi bine să încerc. La început scriam doar articole, apoi mi s-au dat şi alte atribuţii. Am reuşit într-un weekend cu o colegă să facem toată revista, aşa că doamna profesoară a căpătat încredere în mine şi m-a desemnat să coordonez revista“, povesteşte Adina.

Dragostea, tema preferată

În jurnal nu mai scrie de un an de zile. În schimb, acum scrie altfel de texte. Tema omniprezentă e dragostea, fiindcă ea consideră că este un subiect de maximum interes pentru adolescenţi.

„Scriu când sunt tristă, când sunt veselă, iar pe texte îmi pun mereu eu amprenta“, mărturiseşte liceana. De altfel, tot ea face sondaje în rândul elevilor pentru a afla ce teme trebuie să abordeze în paginile revistei.

Jurnalism versus Psihologie

Se gândeşte serios la o facultate de Jurnalism, mai ales că deja cochetează cu presa. Spune că i-ar plăcea să scrie despre evenimentele mondene, să facă reportaje şi anchete. În orice caz, preferă presa scrisă, nu audiovizualul. O altă opţiune ar putea fi Psihologia, din simplul motiv că-i place să ajute oamenii.

„Mă preocupă foarte mult problemele semenilor. Atunci când au câte o problemă, colegii şi prietenii mei vin şi-mi povestesc, iar eu încerc să-i ajut cât pot. Mi-ar plăcea să le pot vindeca sufletul“, e de părere Adina. 

Îi plac desenele animate

În timpul liber stă acasă cu sora ei mai mică, Raluca, şi se uită la desene animate. Îi place foarte mult să iasă la plimbare în parc sau pe malul mării cu prietenii. Ascultă muzică de toate genurile, iar artiştii ei preferaţi sunt Smiley şi Justin Timberlake.

În schimb, iese foarte rar în cluburi, pentru că este de părere că este o pierdere de timp. „Dacă ies o dată pe lună este de ajuns, altfel ar deveni plictisitor“, mărturiseşte Adina Lăzărescu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite