Constanţa: Litoral 2009 / Mii de cărţi „Adevărul“, vândute în câteva ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Mii de cărţi „Adevărul“,  vândute în câteva ore
Constanţa: Litoral 2009 / Mii de cărţi „Adevărul“, vândute în câteva ore

Sute de turişti au vizitat standul Editurii „Adevărul“ în a doua seară a Târgului „Gaudeamus“ din Mamaia. Programul de vizitare la târg s-a modificat de ieri, astfel că turiştii pot merge să-şi completeze biblioteca între orele 15.00 şi 23.00.

Târgul de carte „Gaudeamus“ deschis joi seară în faţa clădirii Radio Vacanţa din Mamaia a devenit deja un punct de atracţie pentru sute de turişti. Bucuroşi că-şi pot cumpăra cu uşurinţă volumele din colecţia „100 de cărţi pe care  trebuie să le ai în bibliotecă“, cele din Colecţia de lux sau „Disney Clasic“, toate scoase la Editura „Adevărul“, oamenii au venit la stand din toate staţiunile de pe litoral.

„Numai în prima seară am vândut circa o mie de cărţi. Bineînţeles, cele mai căutate sunt cărţile pentru copii din colecţia Disney”, a spus Alexandru Filcu, şeful biroului de cărţi din cadrul „Adevărul“. Şi ieri, încă de la deschiderea cortului, clienţii au dat buzna la standul „Adevărul“, iar reprezentanţii acestui stand se aşteaptă la acelaşi lucru şi în această seară.

Programul târgului s-a modificat

„Ne aşteptăm la clienţi din ce în ce mai mulţi. Şi ieri au fost, mai ales pentru primele volume care au apărut şi pentru Disney”, a spus una dintre reprezentantele standului. „Voi merge astăzi să cumpăr toată colecţia pentru băieţelul meu, dar şi pentru doi nepoţi. Ieri nu am ştiut de târg”, a spus Eugenia Coman, o turistă venită pe litoral din Tulcea.

De ieri, programul târgului a fost modificat, astfel că cei care vor să achiziţioneze cărţi o pot face între orele 15.00 şi 23.00.

Potrivit organizatorilor târgului, acesta are un program flexibil, în funcţie de numărul clienţilor. Astfel, pavilionul se va deschide acum de la ora 15.00 şi va fi închis abia la ora 23.00. „Organizarea unui târg de carte la malul mării, în plin sezon, este un act de curaj, pentru ca este dificil să intri în concurenţă cu ceea ce oferă plaja, cluburile şi terasele de pe litoral. Târgul a pornit însă cu cele mai bune premise”, a spus Vlad Epstein, directorul executiv al Târgului „Gaudeamus“.

Spaţiile expoziţionale sunt amplasate în faţa studioului Radio Vacanţa din Mamaia. Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii şi-au propus să aducă în faţa publicului constănţean şi a turiştilor aflaţi în această perioadă pe litoral o ofertă bogată şi variată de carte, cu foarte multe titluri de vacanţă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite