Constanţa: Lasă moştenire nepoţilor biblioteca „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Lasă moştenire nepoţilor biblioteca „Adevărul“
Constanţa: Lasă moştenire nepoţilor biblioteca „Adevărul“

Iubeşte cărţile de când se ştie. Economist de meserie, Olimpia Torlac şi-a îmbogăţit de la un an la altul colecţia, iar acum se mândreşte cu o bibliotecă impresionantă. Spune că are mii de volume, dar n-a stat pe gânduri nicio clipă atunci când a aflat de colecţia „Adevărul“. Trebuia să cumpere cu orice preţ. Nu pentru ea, ci pentru nepoţi.

La început le cumpăra de la chioşcul de ziare, în fiecare joi. Se trezea cu noaptea-n cap şi dădea fuga la Gară, ca să găsească volumul pe tarabă. Apoi şi-a dat seama că-i mai convenabil să facă abonament, fiindcă le primeşte acasă săptămânal, necondiţionat. 

„Le cumpăr pentru nepoţelul meu, Robert Andrei, care are 11 ani şi e clasa a V-a la Colegiul Mircea cel Bătrân, şi-i place foarte mult să citească. Fratele lui mai mic, Eduard Mihai, e clasa I. Vreau să aibă amândoi amintire de la bunici şi să le dezvolt gustul pentru citit“, spune Olimpia Torlac. În bibliotecă are toate cele 49 de volume apărute până acum, gata pregătite pentru a le dărui nepoţilor.

Mai nou, bunicuţa a început să cumpere şi volumele din colecţia „Pictori de geniu“. „E foarte bună iniţiativa de tipărire a acestor cărţi, mai ales că toate au preţul accesibil.

În librării le găseşti mult mai scumpe“, spune Olimpia Torlac.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite