Constanţa: Acţiuni preventive în taberele din Eforie şi 2 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Acţiuni preventive în taberele din Eforie şi 2 Mai
Constanţa: Acţiuni preventive în taberele din Eforie şi 2 Mai

Reprezentanţii Centrului Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, alături de poliţiştii din Limanu şi Eforie Sud au desfăşurat ieri, în taberele şcolare de la 2 Mai şi Eforie Sud o serie de activităţi de prevenire.

Specialiştii Centrului Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au oferit tinerilor prezenţi în tabără informaţii privind fenomenul traficului de persoane, riscurile asociate acestui flagel, sfaturi utile pentru a nu cădea în capcana traficanţilor de carne vie, au popularizat numărul de Tel Verde 0 800 800 678 pe care îl pot apela persoanele aflate în cazul în care se confruntă cu astfel de situaţii. Voluntarii au organizat şi concursuri tematice cu premii constând în materiale promoţionale şi au distribuit afişe şi pliante din cadrul campaniei „Omul cu două feţe“.

Obiectivul campaniei constă în creşterea conştientizării la nivel naţional cu privire la riscurile asociate traficului de persoane în varianta exploatării sexuale. Grupul ţintă al campaniei îl reprezintă femeile tinere şi fetele cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani.

Activităţile desfăşurate la 2 Mai şi Eforie Sud se înscriu în prima etapă de derulare a campaniei ce vizează sesiuni de informare în taberele şcolare, urmând ca în a doua etapă, să se deruleze acţiuni de prevenire a traficului de persoane în unităţile de învăţământ.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite