UPDATE / Accident de muncă soldat cu decesul unui bărbat în portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al SC Minmetal SA a decedat azi-noapte la locul de muncă. Constantin Şarapu  (56 de ani) a fost prins în clapeta de eliberare a cărbunelui şi aruncat în buncărul de încărcare al vagoanelor.

UPDATE Ora 9.25 „Pentru că bărbatul decedat se afla în timpul programului, angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Constanţa, alături de procurorii de la Parchetul Constanţa verifică împrejurările şi cauzele în care a avut loc accidentul de muncă“, a declarat Florina Vişan, purtătorul de cuvânt al ITM Constanţa.

UPDATE Ora 9.00 Cel mai grav accident de muncă din ultimii cinci ani s-a produs tot zona de operare a Minmetal. „A fost cel mai grav accident de muncă, pentru că a fost colectiv. Şase persoane şi-au pierdut viaţa şi un remorcher a fost scufundat", a declarat Marian Becheanu, directorul coordonator adjunct al Securităţii şi Sănătăţii în Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa.

Reamintim că pe 8 iunie 2006, în zona de operare a SC Minmetal SA o macara plutitoare a agăţat braţul unui pod plutitor, pe care l-a tras în apă. În urma accidentului, şase persoane au decedat şi un remorcher împingător a fost scufundat.

Pompierii de la Descarcerare au fost solicitaţi să intervină în dana 64 la societatea Minmetal, în jurul orei 23.30, pentru a scoate un angajat dintre clapetele de eliberare a cărbunelui.

Bărbatul a fost prins în fluxul tehnologic de o bandă transportoare de cărbune şi aruncat în buncărul de încărcare al vagoanelor.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite