A opta zi de greva foamei la adăpostul pentru animale de la Cernavodă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Tcaci, directorul executiv al Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Spike din Cernavodă a intrat în cea de-a opta zi de greva foamei şi a treia de când nu mai bea apă.

Protestul bărbatului vine în sprijinul celui iniţiat de profesoara de canto, Anca Herţea. Cei doi solicită deblocarea proiectului legislativ nr. 912 (adoptat de Senat) de gestionare a animalelor comunitare prin sterilizare, care în prezent se află la Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din cadrul Camerei Deputaţilor.

Prin această formă de protest, cele două persoane trag un semnal de alarmă cu privire la „abuzurile autorităţilor asupra animalelor, iar cei ce au spălat bani publici pentru eutanasierea câinilor comunitari să răspundă în faţa justiţiei", după cum declară preşedintele asociaţiei, Doina Leşenschi.

„Zeci de milioane de Euro, din banii contribuabililor, au fost cheltuiţi, nejustificabil, pentru uciderea a sute de mii de câini comunitari. Ani de zile s-a «tratat» efectul şi nu cauza. Rezultatul în stradă: ZERO... pentru că nimeni nu a întreprins nimic în vederea stopării înmulţirii şi abandonului", a declarat şi Carmen Arsene, preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA).

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite