A murit Mihai Cârciog, unul dintre fondatorii ziarului Telegraf şi TV Soti Neptun/ Şi-a luat rămas bun de la prietenii din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Cârciog avea 70 de ani
Mihai Cârciog avea 70 de ani

Lumea presei româneşti a mai pierdut un membru de seamă. Ziaristul şi omul de afaceri Mihai Cârciog, cel care a pus bazele ziarului local Telegraf şi ale televiziunii Soti Neptun a trecut azi-noapte în nefiinţă la Viena, la vârsta de 70 de ani.

Născut la 1 octombrie 1940, Mihai Cârciog a înfiinţat la începutul anilor '90 revistele Expres, Expres Magazin, Infractorul, Telegraf - Constanţa, Academia Caţavencu, Cuvântul, VIP, posturile Tele 7abc, SOTI Neptun, TV89 Timişoara şi cotidianul Evenimentul zilei.

Mihai Cârgioc era încă asociat în afacerile media din Constanţa pe care le-a ridicat imediat după Revoluţie.

Ieri seară, înainte de a intra în operaţia în urma căreia avea să moară, jurnalistul şi-a sunat unul dintre cei mai buni prieteni, pe Sorin Strutinsky, cel cu care este asociat la TV Neptun şi reţeaua Conpress Holding. „M-a sunat la ora 00.47, chiar înainte de operaţie, înainte să îi ia medicii telefonul. Mi-a spus că va suferi o operaţie de urgenţă în urma căreia, probabil, nu va supravieţui. Mi-a mulţumit pentru tot şi ne-a urat mult succes mai departe. Ne-a rugat să avem grijă de ai lui“, a spus Sorin Strutinsky.

Omul de afaceri a spus că jurnalistul avea un stent pe o arteră, care se infectase. „Nu a fost o operaţie programată. S-a simţit rău şi s-a dus la spitalul din Viena. Medicii i-au spus că dacă nu se operează va muri. Chiar şi aşa, operaţia avea 50 la sută şanse de reuşită“, spune Strutinsky.  

Fondatorul trustului Conpress

Mihai Cârciog este cel care, alături de alţi acţionari, a pus bazele cotidianului Telegraf şi ale televiziunii Neptun. „Am lucrat împreună la proiectul «Telegraf» Firma a fost înfiinţată în 1991 însă primul număr a ieşit pe piaţă în 17 ianuarie 1992. Mihai era plecat din ţară însă am ţinut în permanenţă legătura prin telefon. Era foarte greu atunci. Nu aveam voie să tipărim în Constanţa aşa că tipăream tocmai la Slobozia“, îşi aminteşte Strutinsky. Tot împreună au luat şi decizia de a cumpăra, în anul 1994, părţile sociale ale televiziuni Soti, acum Neptun TV. „Le-am cumpărat în anul 1994. Am făcut proiectul, am investit şi am mers mai departe“, îşi aminteşte omul de afaceri.

„Am pierdut un mare prieten. Era un mare om. Când aveam probleme în Constanţa, avea talentul de a le rezolva, fără să jignească pe nimeni, fără să critice pe nimeni. Am avut multe de învăţat de la el şi am avut tot timpul o convenţie între noi: să nu ne vorbim niciodată de rău, orice ar fi“, a mai spus Strutinsky.

Cârciog era implicat, în continuare, în afacerile mass-media de la malul mării. El deţinea 12,5 % din acţiunile Neptun Tv şi 26% din acţiunile cotidianului Telegraf.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite