A început sezonul de îmbăiere pe litoral!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sezonul turistic a început, oficial, la 1 iunie
Sezonul turistic a început, oficial, la 1 iunie

Salvamarii şi corturile de prim ajutor vor fi prezente zilnic pe plajă, de la un capăt la altul al staţiunii. De ieri sunt deschise toate hotelurile de la mare, iar cele cu program permanent îşi vor modifica tarifele de la recepţie

Vacanţa a început oficial ieri, când s-a deschis sezonul estival. Hotelierii se aşteaptă ca numărul turiştilor să crească, aşa că au mărit şi tarifele de cazare la recepţie. „Nu sunt măriri semnificative, sunt sub 10%. În această perioadă avem un grad de ocupare de aproximativ 30%“, a declarat Liliana Scarlat, directorul hotelului Victoria de 3 stele din Mamaia.

În staţiuni, plajele au fost amenajate, au fost montate şezlonguri şi umbreluţe, iar din această săptămână vor fi la datorie salvamarii. „Noi am fost şi până acum, dar în weekend. Acum suntem în fiecare zi pe plajă“, a declarat Gabi Culea, şeful salvamarilor din Mamaia.

Persoanele care se află pe plajă trebuie să nu intre pe porţiunile unde intrarea în apă este interzisă, să nu depăşească geamandurile, să nu înoate în zonele periculoase marcate şi înconjurate cu balize, să cureţe locul după ce pleacă, să nu intre în apă atunci când este interzisă îmbăierea, să anunţe postul de prim ajutor în caz de accident.

Şefii grupurilor organizate de copii trebuie să anunţe salvamarii şi împreună cu aceştia să stabilească care este locul cel mai adecvat de îmbăiere.

Show aviatic şi paradă de maşini

În iunie, sunt programate şi mai multe evenimente pe litoral. „Este vorba despre mai multe târguri şi despre show-ul aviatic ce se va desfăşura pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Turiştii vor beneficia de transport gratuit“, a declarat Denisa Răucescu, consilier la Asociaţia Litoral – Delta Dunării.

Show-ul aviatic este programat la 8 iunie pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Invitaţii speciali ai evenimentului vor fi membrii escadrilei de elită „Thunderbirds“  a Forţelor Aeriene ale SUA. În ziua premergătoare show-ului aviatic, Asociaţia Litoral - Delta Dunării a pregătit şi o paradă de maşini de epocă în Mamaia, dar şi o defilare a motocicliştilor din Clubul Seawolves.

Citeşte mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite