A început, oficial, înscrierea în clasa întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi ar trebui să înceapă, oficial, înscrierea elevilor în clasa întâi pentru anul şcolar 2011 - 2012, numai că şcolile primesc dosarele încă din luna ianuarie.

Directorii şcolilor constănţene spun că sunt locuri suficiente, cât să fie satisfăcută cererea. „Eu l-am înscris pe Laurenţiu la Şcoala Generală nr. 29 Mihai Viteazul încă de la 1 februarie. Nu era mare aglomeraţie, iar doamna director m-a asigurat că locuri sunt suficiente“, a declarat Mihaela Grigoraş din Constanţa.

La rândul său, directorul şcolii, profesor Ana Mihu, a declarat că înscrierile au început în unitatea sa de învăţământ din luna ianuarie 2011. „Am primit dosare din luna ianuarie şi avem deja 92 de înscrişi. Ne-am propus să avem patru clase întâi pentru anul şcolar 2011 - 2012, dar dacă va fi nevoie, vom solicita de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa aprobarea pentru încă o clasă. Nu cred însă că va fi nevoie“, a declarat Ana Mihu. Ea a mai spus că numărul maxim de elevi admis pentru clasa întâi este de 25.

Acte necesare

Pentru înscrierea în clasa întâi, părinţii trebuie să depună un dosar cu o copie după certificatul de naştere al copilului, copii de pe buletinele părinţilor şi adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „apt pentru şcoală“.

Înscrierea va fi realizată în funcţie de situaţia arondării străzilor din fiecare circumscripţie şcolară, aşa cum este prevăzut în regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Pot fi înscrişi, în limita locurilor disponibile, şi elevii care au domiciliul în afara circumscripţiei şcolare, cu aprobarea Consiliului de Administraţie al Şcolilor.

Perioada de înscriere pentru clasa întâi se va termina la 6 mai 2011.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite