A fost înfiinţat Echipajul de intervenţie şi salvare a animalelor sălbatice aflate în dificultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei ani de activitate a programului „Delfinii în criză!“, echipa Oceanic Club a hotărât că este absolut necesară înfiinţarea unei structuri care să preia şi să soluţioneze cazurile de animale sălbatice aflate în dificultate. S-a decis astfel înfiinţarea Echipajului de intervenţie şi salvare a animalelor sălbatice aflate în dificultate.

„Decizia a fost luată după ce parteneriatul cu diverse instituţii precum Serviciul Apel Unic de Urgenţă 112, Dispeceratul Administraţiei Bazinale Dobrogea - Litoral a Administraţiei Naţionale Apele Române sau Poliţia de Frontieră ne-a adus în atenţie numeroase cazuri de animale sălbatice aflate în dificultate pentru care nu există structuri specializate care să poată interveni: delfini eşuaţi vii, lebede prinse în gheaţă în decursul iernii, ţestoase afectate de incendii ale stufărişului“, a declarat şeful Oceanic Club Răzvan Popescu Mirceni.

Din noua echipă fac parte medici veterinari, biologi si ecologi şi au fost încheiate parteneriate cu instituţii specializate în domeniile de interes ale acestei structuri de intervenţie. „Pentru completarea dotării echipajului cu cele necesare este nevoie de încă 35.000 de euro, iar pentru funcţionarea anuală este de asemenea nevoie de un buget estimativ de 14.000 de euro. Alături de contribuţia directă a membrilor organizaţiei noastre şi a sponsorilor tradiţionali este nevoie implicarea mai multor susţinători“, mai spune Popescu Mirceni.
Cei care doresc să dea o mână de ajutor pentru salvarea animalelor aflate în dificultate o pot face transmiţând un mesaj cu textul DELFIN la 8880, în reţeaua Vodafone. Valoarea mesajului este de 3 euro şi include toate taxele.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite