Constanta: ACU Arad, noua campioană de juniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala mare s-a jucat între vestici: echipa arădeană a învins cu 2-0 pe LPS Banatul Timişoara. Steaua Bucureşti a urcat pe cea de-a treia treaptă a competiţiei, iar Kinder Sângeorgiu a închis careul de aşi.

Finala mică dintre Steaua şi Kinder a fost extrem de disputată în prima repriză care s-a terminat nedecis: 0-0, după 25 de minute de fotbal chinuit, fără momente de sclipire sau faze periculoase.

Doborâţi de emoţii, jucătorii celor două echipe au masat mai multe forţe de-a latul terenului sau au bombardat mingea cât mai departe de propria poartă. După pauză însă steliştii au ieşit cu o altă atitudine, au dat rapid drumul la minge şi golurile au început să curgă.

Rezultat final 5-0 şi Steaua Bucureşti a intrat în posesia medaliilor de bronz. În plus, steliştii vor primi din partea organizatorilor un cantonament intern de şapte zile.

Finala mare  disputată între vecini

ACU Arad şi LPS Banatul Timişoara au oferit un spectacol fotbalistic aprig disputat, cu intrări la sacrificiu, ţineri de tricou şi sprinturi de la o poartă la cealaltă. Vasi Emanuel, declarat la finalul competiţiei cel mai bun jucător şi David Popa, autorul a şase goluri şi golgeterul cupei, s-au jucat cu apărarea timişorenilor.

Două şuturi bine plasate, dintre care al doilea în urma unei acţiuni de contraatac au transformat-o pe ACU în campioana naţionala la juniori. Asta spre disperarea timişorenilor care au căzut la pământ şi nu s-au sfiit să-şi verse nervii plângând în cercul de la mijlocul terenului. De altfel, la final jucătorii celor două echipe au oferit imaginea zilei după ce învingătorii le-au dat mâinile învinşilor şi împreună au mers la festivitatea de premiere.

„Copiii sunt buni, sunt entuziaşti şi joacă fotbalul cu o deosebită plăcere. Important este ca noi să le creem în continuare cât mai multe competiţii de acest gen şi să aibă condiţii pentru performanţă”, a declarat la final Gheorghe Hagi, organizatorul competiţiei care îi poartă numele.  Hagi îi va însoţi pe campioni la un meci internaţional din Liga Campionilor. Atât învingătorii, cât şi învinşii au câştigat şi câte un cantonament de zece zile în ţară.

Vasi Emanuel, jucătorul campionatului

La finalul competiţiei, organizatorii au împărţit trofeele pentru cei mai buni jucători, cele mai multe trofee mergând tot spre ACU Arad, echipă care a dat cel mai bun jucător al campionatului (Emanuel Vasi), golgeterul (David Popa) şi cel mai bun antrenor (Cristian Păcurar).

Emanuel Vasi a fost asemănat cu Hagi, mai ales după golul înscris în finală împotriva adversarilor de la LPS Tmişoara. Tânărul jucător rămâne cu picioarele pe pământ, este extrem de modest şi unul dintre puţinii sportivi din competiţie care îşi doreşte să joace la o echipă de top din România.

„S-a concretizat acum o muncă pe care o ducem de mai bine de patru ani. Vasi este un jucător extraordinar de talentat, şi dacă nu va reuşi să îi calce pe urme, eu sper măcar spă se apropie de performanţele lu Hagi. Mai ales că premize există“, l-a caracterizat Cristian Păcurar, antrenorul său de la ACU Arad.

Gheorghe Hagi a fost însă puţin mai tranşant. „Mi-a plăcut cum a jucat. Este un jucător bun, tehnic, important este să muncească mult pentru a atinge performanţa. Nu ştiu dacă va fi viitorul Hagi, cert este că meciurile au scos la suprafaţă mulţi jucători extrem de talentaţi“, a concluzionat regele fotbalului românesc.

Marcatorul

La Cupa Hagi, David Popa a fost cel mai bun marcator al echipei arădene. David este una dintre tinerele speranţe ale echipei de fotbal ACUArad Atletico, condusă de antrenorul principal Cristian Păcurar şi secundul Marius Demian.

În vârstă de 11 ani, David  a fost adus de la Aiud la Arad, fiind descoperit de unul dintre managerii echipei, care l-a văzut evoluând la un turneu de fotbal. „Are un caracter bun pentru performanţe“, a declarat tehnicianul echipei CS Atletico, Cristi Păcurar.

Elev în clasa a IV-a la Şcoala nr. 1 Mihai Eminescu din Arad, David Popa încearcă să-şi împartă zilnic timpul între şcoală şi antrenamente. În singura lui zi liberă, duminică, joacă, atunci când are chef, baschet sau tenis de masă. Joacă fotbal de patru-cinci ani. Îi admiră pe cei de la Manchester United pentru că joacă la un nivel performant.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite