5.500 de angajaţi vor pleca din Ministerul Administraţiei şi Internelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la Prefectura Constanţa, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat că în luna octombrie acestui an vor pleca din strcuturile MAI 5.500 de oameni, în cadrul unui proces de restructurare şi reorganizare.

„În momentul de faţă nu discutăm despre alte disponibilizări. Sunt însă angajaţi din rândul poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră, practic din toate structurile subordonate care vor părăi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Am traversat un proces de evaluare, iar cei care nu au reuşit să treacă acest proces sunt primii care vor pleca din sistem“, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, absolvenţii şcolilor din cadrul ministerului vor susţine examen de licenţă în luna decembrie şi vor fi încadraţi începând cu anul 2012, dar numai în funcţie de numărul posturilor care vor deveni vacante. „Este foarte important să ştim în viitor să dimensionăm exact şcolile speciale pe care noi le avem în subordine, să formăm un număr de personal de care ministerul are nevoie şi nu un număr mai mare aşa cum s-a întâmplat în această perioadă“, a spus Traian Igaş.

Totodată, astăzi, la Constanta, ministrul a discutat şi despre Gardă de Coastă, care constă în unificarea a patru inspectorate judeţene de Poliţie de Frontieră, din Constanţa şi Tulcea şi a felicitat poliţiile locale pentru modul în care a supravegheat liniştea şi ordinea publică din staţiuni pe perioada verii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite