100% grad de ocupare pe litoral. Vezi cum se înghesuie turiştii pe plaja Costineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este al doilea weekend cu un grad de ocupare de 100% pe litoralul românesc, cu peste 200.000 de turişti cazaţi în unităţile clasificate. Se adaugă alte mii care stau la particulari sau în apartamentele de vacanţă din Neptun, Mamaia Nord, Eforie.

„Fiecare weekend din această lună va fi ocupat 100%”, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, care estimează, la finalul sezonului 2011, o creştere cu 5% a vânzărilor faţă de 2010.

Cea mai căutată staţiune este Mamaia, unde, potrivit Asociaţiei patronale a hotelierelor din staţiune, s-a înregistrat o creştere cu 40% a cererilor de cazare. O noapte de cazare costă între 200 şi 400 de lei, însă în sudul litoralului preţurile sunt la jumătate.

Stau ca „sardelele“ pe plajă

Costineştiul este a doua staţiune în topul preferinţelor turiştilor pentru această perioadă. Aici, sezonul estival se reduce la o lună, din cauza examenelor elevilor şi studenţilor. Iar luna august umple la refuz Staţiunea Tineretului. Au dispărut chiar şi particularii care flutură chei pe marginea şoselei, semn că este plin. Dacă ştii cum să negociezi, la particulari primeşti cu 100 de lei pe noapte o cameră curată, cu apă caldă.

Plaja este plină, iar distanţa între cearşafuri şi şezlonguri de maxim jumătate de metru.

Click aici pentru a vedea imagini din Staţiunea Tineretului

image

„Să nu ne culcăm pe o ureche“

Prezent vineri la Constanţa, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că este mulţumită de acest sezon estival. „Oamenii s-au mai relaxat în ceea ce priveşte presiunea crizei economice şi merg în concediu, alegând turismul românesc.  Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche şi să spunem că e foarte bine că turiştii vin în iulie şi august pe litoral şi că nu mai e nimic de făcut'', a afirmat Elena Udrea. „La 1 septembrie unii dintre hotelieri vor închide şi vor pleca cu banii făcuţi în mare parte la negru. Acum este grad de ocupare de 100%, dar în toamnă vor spune că au avut doar 60%“, a declarat ministrul.

Autostrada Soarelui, blocată de un accident. Vezi rute ocolitoare spre litoral!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite