Un program susţinut de Casa Regală a Marii Britanii pregăteşte tinerii din toată lumea pentru viaţă. UBB a semnat un acord cu coordonatorii acestui program

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UBB FOTO: Adevărul
UBB FOTO: Adevărul

UBB a semnat miercuri, 8 aprilie, un acord de parteneriat cu cei din programul The Duke of Edinburgh’s International Award România, considerat liderul mondial al programelor de dezvoltare personală pentru tineri. Acest program prezent în peste 140 de ţări.

Parteneriatul oferă studenţilor posibilitatea de a participa la o serie de activităţi orientate spre dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă, implicarea voluntară în comunitate, promovarea sportului, dezvoltarea spiritului de aventură şi promovarea mediului înconjurător, spun cei de la UBB într-un comunicat. 

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award este unul complementar formării academice şi ajută tinerii să îşi stabilească obiective individuale de dezvoltare, în concordanţă cu ceea ce au nevoie şi cu ceea ce îşi doresc.

Iniţiativa îi va învăţa cum să-şi pună în valoare aptitudinile şi performanţele sporindu-le şansele să-şi găsească jobul visat şi să aibă o carieră de succes.

În România, acest program a fost lansat în 2013 şi peste 2.000 de tineri l-au parcurs dobândind cunoştinţe şi abilităţi noi care a contribuit la dezvoltarea lor personală.

The Duke of Edinburgh’s International Award este susţinut de Familia Regală Britanică cu ASR Prinţul Philip ca Patron Global, Award-ul este acum accesibil tinerilor din România sub patronajul naţional al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României, potrivit site-ului programului.
Aceeaşi sursă arată că 
The Duke of Edinburgh’s International Award a fost lansat în 1956 în Marea Britanie şi este rezultatul eforturilor a trei oameni - ASR Prinţul Philip, Kurt Hahn, educaţionalist german, şi Lordul John Hunt, liderul primei ascensiuni reuşite pe Everest - care au realizat faptul că dezvoltarea tinerilor era deficitară în anumite domenii importante.

Mai puteţi citi:

Psihologii inventează leacul antidepresie pentru copii şi adolescenţi: îl transformă pe „Superman de Cluj“ în erou de joc online terapeutic

Decanul primei facultăţi româneşti din Top Shanghai: „Şcoala românească de matematică nu a fost niciodată foarte departe de topul mondial“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite