Ultimul act la Teatrul de Balet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura companie privată de balet din ţară, înfiinţată în septembrie 2010, a tras cortina după mai puţin de şase luni de funcţionare. Directorul Teatrului de Balet nu mai este de găsit, deşi pe numele instituţiei au început să se adune somaţiile de plată. Una dintre fostele balerine susţine că datoriile companiei sunt de circa 10.000 de euro.

Teatrul de Balet din Cluj-Napoca, singura companie privată de teatru de balet din ţară, a avut o viaţă foarte scurtă. Anunţul oficial al deschiderii teatrului apărea în peisajul cultural clujean pe 30 septembrie 2010, compania fiind condusă de coregraful sibian Alexandru Wolff. Cinci luni mai târziu, în februarie 2011, Teatrul de Balet din Cluj dispărea în anonimat, lăsând în urmă un maldăr de facturi neachitate.

Facturi neachitate

"E vorba de mai multe datorii pe care nu le-a achitat domnul director. Eu am renunţat la colaborarea cu Teatrul de Balet la finalul lui 2010, după ce ne-am întors din turneu. Am simţit că lucrurile nu se află pe făgaşul cel bun. Din câte ştiu eu, datoriile acumulate se ridică la 10.000 de euro”, a declarat una dintre fostele balerine, care a dorit să rămână anonimă. 
„Într-adevăr, există nişte facturi neachitate, nu ştiu la ce sumă se ridică acestea, însă ştiu că motivul închiderii l-a constituit lipsa de finanţare. Alexandru Wolff  a deschis Teatrul de Balet din nişte fonduri pe care le avea, însă după aceea nu a mai făcut rost de finanţare”, a explicat Marius Loga, directorul Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia”, locul unde repetau celi 16 balerini ai companiei.

Acţiuni în instanţă

Acum, la 10 luni de la lansarea oficială a Teatrului de Balet din Cluj, denumirea acestuia se mai regăseşte doar pe facturi şi pe somaţiile de plată afişate la Judecătoria Cluj-Napoca. Lunea trecută, instanţa clujeană a hotărât să admită acţiunea înaintată de agenţia de publicitate Vitrina Felix Media SA (Vitrina Advertising - n.r.), care a solicitat achitarea unei restanţe de anul trecut. „Nu e vorba de sumă, pentru că e una modică, e vorba însă de o promisiune neonorată. Noi am efectuat nişte servicii unei persoane care ne-a promis că va onora acele facturi şi acum nu mai este nicăieri de găsit”, a declarat Mihaela Rus, preşedintele Vitrina Advertising. Suma în cauză este de 528 de lei, la care se mai adaugă alţi 188 de lei, reprezentând penalităţi.
Alexandru Wolff nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile care i-au fost aduse. Mai mulţi apropiaţi ai săi au precizat că el nu se mai află în Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite