Cluj: S-au săturat de Cluj! - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: S-au săturat de Cluj! - revista presei locale
Cluj: S-au săturat de Cluj! - revista presei locale

Ziarele locale scriu astăzi despre clujenii care s-au săturat de România şi îşi caută locuri de muncă în SUA, Italia sau Spania. De asemenea, puteţi citi despre succesul financiar înregistrat de Universitatea Babeş-Bolyai în plină criză economică.

S-au săturat de Cluj. SUA, Italia, Spania şi Ungaria sunt ţările care atrag cei mai mulţi clujeni dornici să îşi găsească o slujbă mai bine plătită, potrivit Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă. Clujenii dispuşi să accepte salarii mai mici sau munca la negru reprezintă o forţă de muncă atractivă pentru angajatorii din Occident. Ei se orientează mai ales spre SUA, Spania, Italia şi Ungaria, respectiv către turism, construcţii şi industrie, pe fondul dificultăţilor financiare şi al creşterii ratei şomajului. Pe larg, în Ziua de Cluj.

UBB a duduit și în plină criză economică. Foaia Transilvană nătează că în 2009, 23.370 de studenţi au vânat un loc în Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Toţi aceştia, prin simpla depunere a dosarului, au rotunjit bugetul instituţiei de învăţământ superior cu cel puţin 3.000.000 de lei. Mulţi dintre candidaţi şi-au lăsat banii la mai multe facultăţi, când, pentru a şti sigur că nu vor rămîne pe dinafară, şi-au depus dosarul în mai multe locuri.

Isteria măştilor anti-gripă a cuprins Clujul. Măştile "chirurgicale" - pentru protejarea nasului şi a gurii - sunt la mare căutare în această perioadă. Farmaciile şi-au epuizat stocurile şi aşteaptă o nouă livrare. Specialiştii sunt de părere că respectarea regulilor de igienă ofera o protecţie mai eficientă decât masca. Detalii în Monitorul de Cluj.

Drumurile judeţene, sub control. Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj a acţionat cu utilaje pentru împrăştierea de materiale antiderapante, pentru combaterea gheţuşului şi poleiului din zona montană a judeţului, pe două sectoare ale Drumului Judeţean 107 Mărişel – Crucea Iancului (Grinzi), notează Făclia de Cluj.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite