VOCEA ARDEALULUI: Când s-a mutat Sicilia în Alba?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este Alba un județ putred de corupt sau doar unul cu procurori și polițiști intransigenți?

De câteva luni, județul Alba pare fundalul pe care se derulează un film noir cu acțiunea desprinsă din Sicilia anilor 1980.

Fostul șef al Fiscului este judecat împreună cu șefa Baroului pentru că au urzit un montaj financiar complicat, prin care distinsa avocată să scape de datoriile către buget. În schimb, bossul Finanțelor urma să beneficieze de clemența unor judecători îmbunați de avocată, în procesul în care îi era contestată numirea în funcția de director.

Continuarea rulează la Curtea de Apel Târgu Mureş, unde are loc procesul.

Într-o altă afacere tenebroasă, șeful SRI Alba și un subcomisar de poliție sunt anchetați pentru că ar fi pus umărul la bunul mers al unei filiere de trafic cu utilaje agricole, furate din Occident.

Episodul-pilot s-a terminat cu decizia de cercetare a celor doi ofițeri în libertate

Într-o dezvoltare colaterală a acțiunii, unul dintre cei mai bogați oameni din județ a fost arestat în lipsă și dat în urmărire internațională, pentru infracțiuni economice.

Cel mai recent dosar este, însă, un adevărat thriller economic: angajați ai Fiscului ar fi învățat pas cu pas o puternică firmă locală de construcții cum să scape de plata unor mari sume de bani către stat. Dosarul este încă la început. În trailer apar arestați patru dintre angajații Finanțelor, în frunte cu directorul-adjunct, frate de parlamentar.

Din păcate, nu sunt scenarii. Cele de mai sus se numără printre cele mai „grele” dosare penale din Transilvania și lasă loc unei dileme: este Alba un județ putred de corupt sau doar unul cu procurori și polițiști intransigenți?

Adevărul este, cel mai probabil, la mijloc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite