Un clujean a doborât recordul la traversarea crestei Munţilor Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zsolt Kovacs a reuşit să parcurgă distanţa de 85 de kilometri, 6.800 de metri diferenţă de nivel cumulată, a crestei Munţilor Făgăraş în doar 15 ore şi 30 de minute.

Zsolt a plecat de la mănăstirea Turnu Roşu în jurul orei 4:30 dimineaţa, iar seara, la ora 20, a ajuns la cantonul Rudăriţa.
“În sfîrsit mi-am realizat si acest vis, de a parcurge în alergare creasta Muntilor Fagaras. Multumesc celor care m-au ajutat, în special lui Kovacs Ildiko, Mica Ioana si Dan Paul. Din cîte stiu, am fost primul care a parcurs creasta într-o zi, singur, iar timpul de 15 ore si 30 min ma multumeste foarte mult. Pentru asta am avut nevoie si de mult noroc cu conditiile meteo dar si o logistica bine pusa la punct si cîtiva ani de antrenamente”, a transmis Zsolt Kovacs într-un mesaj postat pe pagina pe Facebook.
Pe parcursul traversării, el a avut doar două puncte de sprijin (lacul Capra şi Fereastra Sîmbetei) şi a mai fost însoţit în alergare de doi prieteni de la vârful Fundul Bandei pîna la Comisul.
S-a mai alergat creasta Făgăraşului în ritm susţinut, un record neoficial în acest sens fiind deţinut anterior, din 18 iulie 2009, de echipa Şerban Chiurlea-Dan Lixandru cu circa 20 de ore. Cu doar câteva zile înainte, Alin Tănase, alături de Cristi Ghilt, a parcurs acelaşi traseu în aproape 24 de ore.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite