Vocea Ardealului: Nimic de rău despre România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea bună e că mai există şi veşti bune.

Veştile proaste vin pe bandă rulantă în aceste zile. În paralel, veştile bune trec aproape neobservate. Vă propun un exerciţiu de optimism, o cronică a veştilor bune, spicuite din ediţiile locale ale „Adevărului de Seară“ din ultimele zile.

La Alba Iulia, compania Supremia investeşte 8,2 milioane de euro în cea mai mare fabrică de condimente din ţară. Este cea mai mare investiţie privată făcută în acest judeţ în ultimii 20 de ani. În Bacău se deschide o bază hipică modernă, amenajată cu 800.000 de euro. La Baia Mare, CAS testează un nou sistem de lucru cu publicul pentru a evita cozile interminabile. Botoşaniul a câştigat o finanţare europeană de 16 milioane de euro pentru modernizarea centrului oraşului.

În judeţul Braşov, la Feldioara, este pe punctul de a se naşte al doilea cel mai mare parc industrial din ţară. O cursă aeriană estivală va lega Constanţa de Timişoara la preţuri începând cu 20 de euro. La Galaţi a fost lansată la apă cea mai mare navă a Poliţiei de Frontieră, în valoare de 24,7 milioane de euro, fonduri europene. La Piteşti şi la Târgu-Mureş a fost finalizată reabilitarea staţiilor de epurare, în valoare fiecare de circa opt milioane de euro, majoritatea din fonduri europene.

În Suceava au fost reîmpădurite în acest an 1.400 de hectare de teren. Parcul Mitropoliei din Târgovişte a fost făcut lună şi bec de un grup de puşti de clasa a III-a, iar la Turnu-Severin au fost încheiate lucrările la eurogara din localitate.

Şi, nu în ultimul rând, în această seară, Oltchim intră în luptă pentru trofeul continental suprem în handbalul feminin. Hai România!

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite