FOTO Peste 250 de persoane protestează la Mechel Câmpia Turzii, cerând să nu fie închis combinatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest la Campia Turzii
Protest la Campia Turzii

Peste 250 de persoane protestează, vineri la prânz, în faţa combinatului Mechel din Câmpia Turzii, solicitând să nu fie închisă fabrica şi să fie păstrate locurile de muncă.

Protestatarii - peste 250 de persoane - s-au adunat în faţa combinatului Mechel din Câmpia Turzii, având pancarte pe care scrie, potrivit Mediafax,  "Unitate, solidaritate", "Vrem să muncim, nu să cerşim", "Nu corporaţia face legislaţia", "Vrem fapte, nu vorbe", "România, trezeşte-te", "Salvaţi metalurgia românească", "Să salvăm Câmpia Turzii, să salvăm viitorul copiilor noştri".


protest campia turzii

Protestatarii fluieră şi strigă "Afară, afară, cu ruşii din ţară", "România, nu mai fi colonie FMI", "În Câmpia să lucrăm, oraşul să-l apărăm", "Şansa noastră, unica, nu ne închideţi fabrica".


mechel campia turzii

Membrii sindicatului de la combinatul din Câmpia Turzii au adresat un apel conducerii grupului Mechel, solicitând să respecte angajamentele asumate la privatizarea combinatului pentru a se păstra locurile de muncă existente.


image

"Vă solicităm să stopaţi imediat atât concedierile colective, cât şi dezafectarea utilajelor funcţionale din întreprindere. De asemenea, vă solicităm să reporniţi imediat secţiile de producţie care sunt încă funcţionale şi să le asiguraţi cu comenzi pentru a produce la întreaga lor capacitate", se arată în apel.

De asemenea, sindicaliştii cer autorităţilor să se implice pentru atragerea de investitori în zonă, pentru acordarea de facilităţi acestora şi pentru crearea de noi locuri de muncă. Sindicaliştii mai cer verificarea respectării clauzelor din contractul de privatizare, dar şi declararea municipiului Câmpia Turzii ca zonă defavorizată.

Participanţii la protest vor porni într-un marş de la combinat până la Casa de Cultură din municipiu.

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, aflat la Câmpia Turzii, participă, la ora transmiterii acestei ştiri, la o întâlnire, la Casa de Cultură, cu liderii de sindicat de la Mechel şi cu reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale pentru a găsi soluţii la problemele combinatului.

Totodată, la protest a ajuns şi Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.

La acţiunea de protest, la care iau parte reprezentanţi ai mai multor confederaţii sindicale din România şi care are loc în contextul disponibilizărilor colective de personal de la combinatul Mechel, sunt aşteptate aproximativ 1.000 de persoane.

Mechel Câmpia Turzii a început, în luna iunie, disponibilizarea colectivă a 800 de angajaţi, în trei etape, procesul urmând să se încheie în septembrie. Astfel, la Mechel Câmpia Turzii ar urma să mai rămână doar 238 din cei 1.050 de angajaţi.

Sindicatul de la Mechel Câmpia Turzii i-a cerut premierului Victor Ponta, într-o scrisoare, ca prin intermediul instituţiilor statului să monitorizeze activitatea combinatului şi să stopeze tăierea şi înstrăinarea utilajelor, pentru evitarea închiderii acestuia.

CITEŞTE ŞI Liviu Pop: Sperăm să aducem o investiţie care să creeze locuri de muncă în zona Câmpia Turzii

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite