UPDATE Şase polițiști clujeni au fost reținuți pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au percheziţionat miercuri dimineaţă casele a opt poliţişti din Cluj, suspectaţi că luau mită de la şoferi pentru modificarea datelor radar. Şase din cei opt poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi, joi, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE ora 15.00  Alţi patru poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ceilalţi doi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru complicitate la luare de mită. Poliţiştii reţinuţi pentru 24 de ore sunt acuzaţi de luare de mită. Mâine, aceştia vor fi prezentaţi Judecătoriei Cluj-Napoca cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE ora 11.50
Pe numele a doi dintre cei opt polițiști suspectați că ar fi luat mită au fost emise mandate de reținere pentru 24 de ore. La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au mai fost aduși, pentru audieri, alți doi polițiști din cei opt ale căror domicilii au fost percheziționate miercuri dimineața.

Polițiștii suspectați de luare de mită se pare că primeau 40 - 50 de euro pentru modificarea înregistrărilor radar ale șoferilor care depășeau viteza legală. Mai mulți șoferi au depus plângeri cu privire la practica celor opt polițiști.



UPDATE ora 9.05 
Potrivit unor surse judiciare, este vorba de opt subofiţeri din cadrul Poliţiei Rutiere Cluj. Este audiat şi Sorin Rusu, şeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Poliţiei Rutiere Cluj.

UPDATE
  Potrivit unor surse apropiate anchetei, la Cluj a sosit de la Bucureşti şi adjunctul DNA, Laura Oprean, pentru a coordona ancheta. Cei opt poliţişti au fost duşi la audieri la sediul DGA Cluj.

Mai mulţi anchetatori verifică documente inclusiv la sediul Poliţiei Rutiere din Cluj-Napoca.



Pentru anchetarea acestui caz au fost folosiţi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub acoperire. Poliţiştii suspectaţi de corupţie primeau mită pentru modificarea înregistrărilor radar ale şoferilor care depăşeau viteza legală.

image
image

Ei foloseau modele mai vechi de radar, la care datele înregistrate se puteau şterge.

La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile la locuinţele poliţiştilor sunt în desfăşurare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite