Peste 40 de persoane cu pancarte pe care scrie "Cetăţean suspendat" la un miting în Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste la Cluj
Proteste la Cluj

Peste 40 de persoane au protestat, sâmbătă seară, în Piaţa Unirii, din Cluj-Napoca, faţă de nerespectarea Constituţiei de către cei de la putere şi faţă de încălcarea statului de drept, având pancarte pe care scria "Cetăţean suspendat".

Protestatarii s-au adunat, sâmbătă seară, în Piaţa Unirii, din Cluj-Napoca, având asupra lor pancarte pe care scria "Cetăţean suspendat", "Ponta, ai distrus în două luni democraţia clădită în 20 de ani", "Delete guvernul copy-paste", "CCR bate PCR", "Magna cum fraude", "Facultatea de plagiat, Masterat în suspendat, Doctorat în lovitura de stat", "Du-te Antonescu după Ceauşescu".

Ştefana Dunca, unul dintre organizatorii protestului, a declarat că se va iniţia un proiect de lege din partea societăţii civile care prevede întărirea normelor în aşa fel încât "deturnarea statului de drept să nu poată fi realizată în câteva zile, aşa cum s-a întâmplat acum, de câţiva oameni puşi pe fapte".

"Vom promova proiectul prin intermediul ONG-urilor, al societăţii civile. Sperăm să fie cât mai mulţi care să adopte o atitudine civică şi să finalizăm proiectul în acest an", a spus Dunca.

Un alt organizator al protestului a spus că se delimitează de incidentul care a avut loc vineri seară în Piaţa Unirii şi de cei care s-au lăsat provocaţi de grupul de membrii PSD şi PNL.

"Ei nu sunt reprezentativi pentru mesajul nostru, care înseamnă că dorim respectarea Constituţiei de către cei de la putere şi să nu se încalce statul de drept", a spus acesta.

La finalul protestului, participanţii au pornit într-un marş în care au înconjurat Piaţa Unirii.
Protestul a fost autorizat şi s-a încheiat la ora 20,30 urmând să se reia, în ultima zi, duminică, de la ora 19.00.

Vineri seară, la Cluj-Napoca au avut loc manifestaţii anti-USL şi împotriva premierului Victor Ponta, pe de-o parte, şi contra preşedintelui Traian Băsescu, pe de altă parte, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor după ce între taberele adverse au izbucnit conflicte.

Incidentul a avut loc în Piaţa Unirii din municipiu, unde s-au întâlnit grupul manifestanţilor anti-USL, care avea autorizaţie de la ora 19.00, cu membrii grupului anti-Băsescu, care participaseră la un miting spontan, de la ora 17.00, şi nu părăsiseră piaţa.

Unul dintre susţinătorii lui Traian Băsescu, care avea o fotografie trucată cu liderul USL Victor Ponta şi textul "Vitler Ponta", s-a aprobat de grupul format din membrii PNL şi PSD, iar fotografia i-a fost smulsă din mână de o persoană, moment în care au intervenit jandarmii pentru aplanarea conflictului.

Cele două grupuri - aproximativ egale, formate din câte circa 50 de persoane - s-au huiduit reciproc şi au scandat diverse lozinci una împotriva alteia, scrie Mediafax.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, generalul Aurel Litan, prezent în Piaţa Unirii, a vorbit cu protestatarii anti-Băsescu şi i-a convins să încheie acţiunea neautorizată şi să părăsească Piaţa Unirii.

Ulterior, în Piaţa Unirii au rămas manifestanţii anti-USL, din care fac parte şi membri ai PDL, care aveau autorizaţie până la ora 20.30.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite