Cluj: VIDEO 70 km la oră pe bicicletă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi tineri se apucă de sportul extrem cu mountainbike-uri - downhill. Comuna Mărişel din judeţul Cluj a fost gazda unui concurs de downhill ce a atras zeci de concurenţi din întreaga ţară.  Pe unele porţiuni ale traseului, bikerii pot ajunge până la viteze de 70 de km la oră. CLICK AICI PENTRU GALERIE VIDEO.

La prima vedere, să dai câteva mii de euro pentru o bicicletă cu care să cobori cu viteză pe dealuri şi munţi pare o nebunie. De câţiva ani, acest sport extrem a căpătat tot mai mulţi adepţi la noi în ţară şi au început să apară tot mai multe concursuri, pe perioada verii acestea având loc aproape săptămânal.

Comuna Mărişel din judeţul Cluj a fost gazda unuia dintre aceste concursuri în acest sfârşit de săptămână. Prima ediţie a Hobby Downhill Cup a reunit aproape 50 de bikeri din toată ţara, care au concurat pentru premii de aproape 2.000 de euro. La amenajarea traseului de 3,5 km, organizatorii au lucrat peste două luni. Pe unele porţiuni ale traseului, bikerii pot ajunge până la viteze de 70 de km la oră.

În România, e mai mult un hobby

Adrian Stoica, în vârstă de 29 ani, din Cluj-Napoca, a fost de trei ori campion naţional la downhill, între 1999 şi 2001. Este membru fondator al Federaţiei Române de Mountainbike, o aripă a Federaţiei Române de Ciclism. Spune că este un sport scump, în care căzăturile sunt la ordinea zilei, însă senzaţiile tari şi adrenalina sunt de nemăsurat. Adrian nu a concurat la Mărişel, pentru că se află după o pauză destul de lungă. „Bicicleta este cam veche şi nu am încredere în ea şi am o accidentare la genunchiul drept”, a spus Adrian.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/downhill la marisel4.flv iurl=/editor_files/Image/downhill la marisel4_AVI3.jpg width=300 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Veteranul downhill-ului laudă traseul de la Mărişel. „Este un traseu foarte bun, are o evoluţie progresivă. Începe mai lin şi se accentuează în agresivitate”, spune Adrian Stoica.

Unii pe banii lor, alţii pe ai sponsorilor

Sorin Părău este campionul ultimilor trei ani, de când concurează pentru echipa Kona România, una dintre puţinele echipe sponsorizate aproape în totalitate. A debutat în urmă cu circa zece ani, la un alt concurs lângă Cluj. Din partea sponsorilor, a primit bicicleta în valoare de 5.000 de euro, un cort al echipei şi bani pentru deplasările la concursuri. De asemenea, au la dispoziţie o maşină de echipă, piese de schimb şi consumabile.

Citeşte despre viaţa de biker mâine, în „Adevărul” de Transilvania

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite